Welkom op het USC!

Welkom op het USC!

Wat heeft het USC te bieden?

Het Universitair Sportcentrum heeft een uitgebreid aanbod van sporten. Hieronder wordt duidelijk hoe een sportabonnement bij het USC in zijn werk gaat en van welke faciliteiten je gebruik kunt maken met een abonnement.

Het USC biedt meer dan 67 sporten en groepslessen, bijvoorbeeld ‘old school’ sporten zoals tennis, boksen en ballet maar ook modernere zoals hiphop, flamenco en riverdance. Voor danslessen als deze hebben we een speciale danszaal met een spiegelwand, zodat je je technieken en bewegingen zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Al onze groepslessen worden gegeven in het USC-hoofdgebouw op de Einsteinweg; fitnessruimtes hebben we op twee locaties, naast de fitness op de Einsteinweg ook in Plex-Fit in het centrum van Leiden. De fitnessruimte in het hoofdgebouw is zeer ruim en beschikt over de modernste fitnessapparatuur en airconditioning. Plex-Fit is deels ingericht op functioneel trainen. Dit betekent dat je kunt trainen met bijvoorbeeld kettlebells, sandbags, battle ropes en TRX-trainers.

Met een abonnement kun je ook gratis deelnemen aan onze cursusblokken zoals aerial acrobatics en pole fitness. Of stap eens op een spinningfiets in onze aparte spinningruimte, die zich boven in de fitness bevindt. Zin om in een team te sporten? Sluit je dan aan bij een van onze studentensportverenigingen! Ook kun je zonder extra kosten een tennisbaan reserveren of voor een kleine extra bijdrage tennislessen volgen; van beginners tot gevorderden. Onze tennisbanen bevinden zich bij onze sportvelden vlak bij het USC-hoofdgebouw. Hier vind je, naast de tennisbanen, een voetbal/rugbyveld, hockeyveld, een hardloopbaan en een clubgebouw met kantine en kleedruimtes.

Klik hier voor ons sportrooster 2017-2018 voor lessen en trainingen en hier voor onze openingstijden.

Sporten van A tot Z

Aerial Acrobatics + Hatha Yoga Rugby *
Aerobics Hip Hop Salsa +
Badminton (vrij of bij studentensportvereniging)* Hockey * Spinning
Ballet Hoopdance + Spinning op hartfrequentie#
Ballet Barre Workout + Jiu Jitsu Sportcoaching +
Basketbal (ook competitie) * Jumping Fitness Steps
Beachvolleybal Kickboksen Stijldansen +
Buikdansen + Kizomba Stretching
Buikspiertraining Lacrosse* Tae Bo
Body Shape Lambazouk + Taido
Boot Camp Mindfulness# Tafeltennis
Boot Camp classic Moderne dans Tango+
Boksen Modern jazz Tapdansen +
Circuittraining Pilates Tennis (ook een studentensportvereniging)*#
Club Battle Piloxing Ultimate Frisbee *
Club Power Pole Fitness + Voetbal (ook competitie) *
Club Yoga Power Yoga Volleybal (ook competitie) *
Dans Yoga Raja Yoga Waterpolo *
Fitness (in USC en PlexFit) Restorative Yoga Yin Yoga
Flamenco+ Rock & Roll + Zaalvoetbalcompetitie +#
Gladiator workout Zwemmen (vrij of bij studentensportvereniging)*
Zumba

ACHIEVE MORE THROUGH SPORT.

Een ideale uitlaatklep na een hectische dag op werk of tijdens een drukke tentamenperiode. Met ons unieke Sportcoach abonnement je de basis voor een sportieve en actieve lifestyle waar je de rest van je leven profijt van hebt. Sporten zorgt er namelijk niet alleen voor dat je lekkerder in je vel zit. Je vergroot ook nog eens je concentratievermogen, wilskracht en doorzettingsvermogen. Overtuig jezelf ook van de kracht van sport en kom sporten bij het USC!

Maak de reis van Bankzitter tot Topper!

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon