Welkom op het USC!

Welkom op het USC!

Wat heeft het USC te bieden?

Het Universitair Sportcentrum heeft een uitgebreid aanbod van sporten. Hieronder wordt duidelijk hoe een sportabonnement bij het USC in zijn werk gaat en van welke faciliteiten je gebruik kunt maken met een abonnement.

Het USC biedt meer dan 55 sporten en groepslessen, bijvoorbeeld ‘old school’ sporten zoals tennis, boksen en ballet maar ook modernere zoals hiphop femme, hoopdance en twerk dance. Voor danslessen als deze hebben we een speciale danszaal met een spiegelwand, zodat je je technieken en bewegingen zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Al onze groepslessen worden gegeven in het USC-hoofdgebouw op de Einsteinweg; fitnessruimtes hebben we op twee locaties, naast de fitness op de Einsteinweg ook in Plex-Fit in het centrum van Leiden. De fitnessruimte in het hoofdgebouw is zeer ruim en beschikt over de modernste fitnessapparatuur en airconditioning. Plex-Fit is deels ingericht op functioneel trainen. Dit betekent dat je kunt trainen met bijvoorbeeld kettlebells, sandbags, battle ropes en TRX-trainers.

Met een abonnement kun je ook gratis deelnemen aan onze cursusblokken zoals aerial acrobatics en pole fitness. Of stap eens op een spinningfiets in onze aparte spinningruimte, die zich boven in de fitness bevindt. Zin om in een team te sporten? Sluit je dan aan bij een van onze studentensportverenigingen! Ook kun je zonder extra kosten een tennisbaan reserveren of voor een kleine extra bijdrage tennislessen volgen; van beginners tot gevorderden. Onze tennisbanen bevinden zich bij onze sportvelden vlak bij het USC-hoofdgebouw. Hier vind je, naast de tennisbanen, een voetbal/rugbyveld, hockeyveld, een hardloopbaan en een clubgebouw met kantine en kleedruimtes.

Klik hier voor ons sportrooster 2021-2022 voor lessen en trainingen en hier voor onze openingstijden.

Sporten van A tot Z

Bachata +

Badminton *

Ballet

Basketbal *

Beach Volleybal

Buikdansen +

Body Shape

Bootcamp Indoor

Boksen

Boxing Bootcamp

Boks techniek beginners+

Club Battle

Club Power

Club Step

Core Training

Dance Hall+

Fitness (op het USC en PlexFit)

Gladiator

Ground Acrobatics

Heels +

Hip Hop

Hiphop Femme+

HIIT rate

Hockey *

Hoopdance+

Jiu Jitsu

Jumping

Jumping and Shape

Karate

Kickboksen

Lacrosse *

Mediteren+

Mindfulness +(NL of ENG, extra kosten)

Modern Dance

Modern Jazz

Pilates

Pole fitness +

Rugby *

Salsa +

Spinning (virtual spinning =no instructor)

Stijldansen+

Stretching

Strong by Zumba+

Table tennis

Tennis (vrijspelen/vereniging */cursus extra kosten) +

Twerk Dance

Ultimate Frisbee*

Voetbal: Training (buiten)*/indoor competitie +

Volleybal *

Waterpolo *

Yoga:

Acro/Ashtanga/Advanced/Back to basics+/Chakra/Club/Coreflow/Dance/Easy flow/(Gentle) Vinyasa/Hatha/Pilates yoga mix/Power/Restorative/Slowflow/Theory behind Chakra⁺/Yin)

X-core

Zouk

Zumba

Zwemmen (gratis / studentensportvereniging *)

ACHIEVE MORE THROUGH SPORT.

Een ideale uitlaatklep na een hectische dag op werk of tijdens een drukke tentamenperiode. Met ons unieke Sportcoach abonnement je de basis voor een sportieve en actieve lifestyle waar je de rest van je leven profijt van hebt. Sporten zorgt er namelijk niet alleen voor dat je lekkerder in je vel zit. Je vergroot ook nog eens je concentratievermogen, wilskracht en doorzettingsvermogen. Overtuig jezelf ook van de kracht van sport en kom sporten bij het USC!

Maak de reis van Bankzitter tot Topper!

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon