Tennis

Tennis

Tennis bij het USC

Tennis is bij het USC nog steeds ongekend populair. Je kunt vrij spelen op één van onze 8 buitenbanen, deelnemen aan een tennis cursus of jezelf inschrijven bij Qravel - de gezelligste tennisvereniging van Leiden.
Van beginner tot gevorderde tennisser; je kunt op verschillende manieren meedoen aan deze leuke veelzijdige sport die veel vraagt van ons lichaam. Snel afzetten om de bal nog even te halen, hoog opspringen anders dreigt dat lobje over je heen te gaan, je bovenlichaam ver naar achter draaien om die snoeiharde backhand te geven, je rugspieren extreem aanspannen voor de perfecte opslag. Voorkom blessures en werk gedurende het seizoen aan het verbeteren van je conditie in onze Fitness zaal.

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Om jouw tennis skills te verbeteren kun je bij het USC meedoen aan verschillende cursussen. Doe eens mee aan een cursus en verbeter jouw forehand, backhand, service of spelinzicht. Iedere toptennisser besteedt daarnaast veel aandacht aan het verbeteren van zijn kracht en uithoudingsvermogen. Roger Federer en Rafael Nadal brengen naast hun trainingsuren op de baan veel tijd in de fitness zaal door. Coördinatie, spierkracht, startsnelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid zijn belangrijke aandachtspunten voor het verbeteren van jouw prestaties op de baan!

FITNESS SCHEMA OP MAAT

Ga samen met onze Fitness Instructeurs aan de slag om te kijken waar de verbeteren aandachtspunten liggen en zij zorgen ervoor dat je in een optimale conditie op de baan komt te staan. Je zult zien, je wint meer games, beleeft nog meer plezier aan het spelletje en blijft blessurevrij. Tennis en fitness gaan werkelijk hand in hand.

VRIJ SPELEN

Sportabonnementhouders kunnen via www.dmsonline.uscleiden.nl gratis een tennisbaan reserveren (minimaal 2 spelers, maximaal 1 uur per dag). Zelf een baan afschrijven kan alleen op de dag dat je tennist bij de reserveringskiosk in het Clubgebouw (voor baan 1 t/m 8).

CURSUSSEN

Elk jaar worden er verschillende cursussen van 10 Lessen, 9 cursisten, á €30,00 aangeboden. Inschrijven en betalen voor cursussen kan bij de receptie van het USC of via www.dmsonline.uscleiden.nl, met iDeal kun je direct betalen voor een cursus.

Qravel: voor als je ballen hebt!

Ben jij een tennisser of wil je er een worden, en hou je van leuke activiteiten op en naast de baan? Dan is Qravel de vereniging voor jou! Met ongeveer 300 leden hebben wij spelers van elk niveau, van beginners tot 3-tjes. Leer ze allemaal kennen tijdens de vele activiteiten die we organiseren, zoals het kennismakingstoernooi, Qravelweekend, sQivakantie, het familietoernooi, het Qerstdiner en natuurlijk mooie feestjes! Volg met je nieuwe tennisvrienden trainingen, speel competitie, strijd om het clubkampioenschap of ga voor de 1e plek tijdens het open toernooi! Bij Qravel kan het allemaal, dus word lid!

>> Studenten Tennis Vereniging Qravel

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon