Tennis Leiden

Intensiteit:

Tennis Leiden

Tennis bij het USC

Tennis is bij het USC nog steeds ongekend populair. Je kunt vrij spelen op één van onze 8 buitenbanen, deelnemen aan een tenniscursus of jezelf inschrijven bij Qravel - de gezelligste tennisvereniging van Leiden.

Van beginner tot gevorderde tennisser; je kunt op verschillende manieren meedoen aan deze leuke veelzijdige sport die veel vraagt van ons lichaam. Snel afzetten om de bal nog even te halen, hoog opspringen, anders dreigt dat lobje over je heen te gaan, je bovenlichaam ver naar achter draaien om die snoeiharde backhand te geven, je rugspieren extreem aanspannen voor de perfecte opslag.

Vrij spelen

Volg onze reserveringsregels op deze pagina.

Tenniscursussen

Het USC biedt tennislessen op verschillende niveaus. De beginners starten op niveau 1. Voor de wat gevorderde tennisser zijn er cursussen, op niveau 2, 3 en 4. Onze trainers hebben veel ervaring op de baan en geven in kleine groepen elke deelnemer persoonlijke aandacht. Met je USC sportabonnement en voor een kleine meerprijs kun je je inschrijven voor deze cursussen.

Locatie: tennisvelden USC (sportvelden)

Kosten en voorwaarden
Een cursus van 8 buitentennislessen (in totaal 8 deelnemers, les van 1 uur) kost € 40,-. Deze lessen worden in een periode van 10 weken gegeven. Mochten er lessen uitvallen door slecht weer dan kunnen er maximaal twee ingehaald worden.

Inhaalreglement
Indien lessen uitvallen wegens weersomstandigheden, dan worden op het einde van de cursus de lessen als volgt ingehaald: de eerste les die wegens weersomstandigheden komt te vervallen, wordt niet ingehaald, de tweede les die komt te vervallen wordt wel ingehaald, de derde les die uitvalt wordt wel ingehaald enz. Er worden maximaal twee lessen ingehaald. Eenmaal aangevangen lessen worden nooit ingehaald.

Inschrijven
Inschrijven kan via de receptie van het USC, in de USC App of via de website. Deelname is alleen mogelijk als je in het bezit bent van een geldig USC sportabonnement voor de gehele duur van de cursus. Dagabonnementen zijn niet toegestaan. Heb je nog geen abonnement bij het USC? Schrijf je dan snel in!

Nog nooit getennist?
Tennissen lijkt een lastige sport, maar bij ons kan je het nu leren. Het USC biedt een tenniscursus speciaal afgestemd op het 1e niveau. In 10 lessen krijg je de basisbeginselen goed onder de knie onder begeleiding van onze enthousiaste trainers. Twijfel je over het niveau van de cursus? Meer informatie over onze niveaus vind je hier.

Tennissen is een sociale sport waarbij je flink aan je conditie en balvaardigheid werkt. Al snel merk je dat je vooruit gaat en dat je samen met je trainingsmaatje afspreekt om buiten de training om ook eens een balletje te slaan.

LET OP VOORWAARDE: Om iedereen een zo eerlijk mogelijke kans te geven op een plekje mag een deelnemer zich voor MAXIMAAL ÉÉN les inschrijven!

Cursusrooster


Qravel: voor als je ballen hebt!

Van tennisweekenden door het hele land naar geweldige borrels en feesten in de allerleukste studentenstad Leiden. Qravel, een sportieve en vrijblijvende studententennisvereniging, waarin iedereen binnen de kortste keren zijn plekje kan vinden. Het mooie van Qravel is namelijk dat het niet uitmaakt op welk niveau je tennist om het er naar je te zin te hebben. Qravel is zoveel meer dan alleen tennissen. Door de vele commissies en activiteiten zoals een Qerstdiner, een Sqireis of een Qravelweekend zijn er veel hechte vriendschappen ontstaan. We borrelen de 1e en 3e dinsdag van de maand en in de andere weken vindt er meestal een Qlubavond plaats, waarbij we tot in de vroege uurtjes op de tennisbaan staan. Voor velen voelt Qravel hierdoor als één grote familie, waarmee ze mooie herinneringen delen en fantastische momenten beleven. Als Qravelaar samen met vrienden je inzetten voor een gezellige vereniging, sporten en ondertussen veel plezier maken: veel beter kun je je tijd naast je studie niet besteden.

>> Studenten Tennis Vereniging Qravel

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon