Kizomba

Intensiteit:

Kizomba

Kizomba bij het USC!

Kizomba is het Angolese woord voor ‘feest’! De muziek waar het op wordt gedanst komt uit een combinatie van Zouk muziek van de Franse Antillen en oorsponkelijke ritmes uit Afrika, in het bijzonder Semba uit Angola. Samen met verschillende ritmes uit Portugees sprekende landen heeft het zich ontwikkeld naar het hedendaagse moderne genre met een sensueel tintje gemixt met Afrikaanse ritmes waarop je onmogelijk stil kunt blijven staan.

De Kizomba heeft een karakteristieke sensuele stijl en speelse flow op een romantisch ritme. De stijl kenmerkt zich door elementen uit Zouk, Argentijnse Tango en Salsa te combineren op een basis van Afrikaanse invloeden. Het is een prachtige, intieme en zeker ook sociale partnerdans waar je danst met en voor je partner, bewegend als een eenheid.

Weekrooster 2019-2020

Tijdens de EL CID week zijn er geen lessen. Het nieuwe weekrooster van 2019-2020 is hier vanaf 2 september te zien.

Sport Start Eind Locatie Docent
Er is (nog) geen rooster bekend voor deze sport.

Wie zijn wij?

De lessen worden gegeven door Casper Gebuijs, Riccardo Baptista, Larisse Heide en Dasha Zeerman. Casper en Riccardo hebben beiden vijf jaar ervaring in Kizomba en geven al drie jaar les. Larisse heeft ook vijf jaar ervaring in Kizomba. Dasha is drie jaar geleden bij ons begonnen en heeft zich helemaal gevonden in de kizomba waardoor ze nu een jaar lesgeeft. Via lessen, workshops, bootcamps en heel veel social dancing blijven we voortdurend onze skills verbeteren in Kizomba. Casper heeft veel ervaring in Stijldans en Salsa en heeft een bijzondere passie voor Kizomba ontwikkeld. Riccardo heeft vele jaren Salsa en Bachata gedanst en stopt graag al zijn creativiteit in zijn Kizomba figuren.

Samen willen we jou leren: de basis van de Kizomba beweging, leiden en volgen, lady styling en choreo’s, sensualiteit, creativiteit en het ontwikkelen van je eigen gevoel bij de muziek. Wij willen graag onze passie, enthousiasme en liefde voor deze dans overbrengen op jou; dit alles om je aan te moedigen en uit te dagen om je eigen weg te vinden in wat de muziek je vertelt en om één te worden met je partner.

get inspired

Isabelle and Felicien on L.A.N.D.R.Y - Can't let you go

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon