Kizomba

Intensiteit:

Kizomba

Kizomba bij het USC!

Kizomba is het Angolese woord voor ‘feest’! De muziek waar het op wordt gedanst komt uit een combinatie van Zouk muziek van de Franse Antillen en oorsponkelijke ritmes uit Afrika, in het bijzonder Semba uit Angola. Samen met verschillende ritmes uit Portugees sprekende landen heeft het zich ontwikkeld naar het hedendaagse moderne genre met een sensueel tintje gemixt met Afrikaanse ritmes waarop je onmogelijk stil kunt blijven staan.

De Kizomba heeft een karakteristieke sensuele stijl en speelse flow op een romantisch ritme. De stijl kenmerkt zich door elementen uit Zouk, Argentijnse Tango en Salsa te combineren op een basis van Afrikaanse invloeden. Het is een prachtige, intieme en zeker ook sociale partnerdans waar je danst met en voor je partner, bewegend als een eenheid.

Weekrooster

Cursusrooster

Leidsch Academisch Kunstcentrum

Word jij ook zo enthousiast van de danslessen op het Universitair sportcentrum? En ben je op zoek naar een verdere verdieping? Neem dan eens een kijkje bij het Leidsch Academisch Kunstcentrum. De LAK cursussen bieden meer verdieping en zijn meer gericht op de kunst en creativiteit van de dans.

get inspired

Isabelle and Felicien on L.A.N.D.R.Y - Can't let you go

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon