Jiu Jitsu Leiden

Intensiteit:

Jiu Jitsu Leiden

Jiu Jitsu bij het USC

Bij Jiu Jitsu leren we een fysieke confrontatie met een grotere en/of sterkere tegenstander te winnen door gebruik te maken van aangeleerde vaardigheden en technieken. Daarmee overwinnen we bijvoorbeeld de grotere kracht van de tegenstander. In veel situaties zullen we ook de kracht en beweging van onze aanvaller gebruiken om deze uit te schakelen. Een allesomvattende definitie van Jiu Jitsu is lastig te formuleren. Hoewel Jiu Jitsu gericht is op zelfverdediging komen er ook andere aspecten in voor. Zo zijn er in het moderne Jiu Jitsu ook diverse wedstrijdvormen.

Op het USC wordt een moderne vorm van het Jiu Jitsu gegeven, met de nadruk op zelfverdediging en allround martial arts vaardigheden die relevant zijn in de hedendaagse samenleving. Het is een effectieve en veelzijdige sport die zich voortdurend heeft ontwikkeld onder invloed van andere vechtsporten. Jiu Jitsu is geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring of talent, en je kunt op elk moment van het seizoen beginnen met de lessen. Beginners zijn van harte welkom om deel te nemen aan de beginnerslessen, die in het Engels worden gegeven, tenzij iedereen voldoende Nederlands spreekt.

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster


Verdere informatie

Op het USC zijn we een zeer actieve Jiu Jitsu groep. We gaan naar diverse trainingen buiten Leiden (bijvoorbeeld: Ameland weekend) en zelfs ieder jaar naar Frankrijk voor een week stage. Ook organiseren we regelmatig andere activiteiten (oa borrels).

Alle lessen op het USC worden gegeven door bevoegde docenten zie zorgen voor kwalitatief goede en veilige lessen.

We zijn aangesloten en actief binnen de officieel door de overheid erkende bond voor Jiu Jitsu (de JBN) en alle examens die daar mogelijk zijn kunnen ook binnen het USC worden behaald.

We organiseren ook minimaal één maal per jaar de band examens (voor de gekleurde banden) en regelmatig behalen ook mensen een zwarte band.

Regelmatig komen er budoka’s van een andere universiteit op bezoek in Leiden of trainen wij met hen mee. Kijk ook eens op Jiu Jitsu Leiden.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon