Yin Yang Yoga Leiden

Intensiteit:

Yin Yang Yoga Leiden

Yin Yang Yoga bij het USC

In een veeleisende maatschappij is er vaak weinig ruimte en aandacht voor jezelf. Hierdoor vallen we makkelijk ten prooi aan stress- en vermoeidheidsklachten en raken we soms ver weg van wat we werkelijk willen, voelen of zijn. Bij het USC kun je daarom meedoen aan verschillende activiteiten voor een betere balans en samenwerking tussen geest en lichaam, waaronder Yin Yang Yoga.

Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Zodra de les gestart is, is het niet meer mogelijk om deel te nemen.

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen en fitness trainingen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster

In de lessen spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang. Yang: actie, doelgericht en yin: zachtheid, overgave. Zo creëren we een innerlijke balans. Alles in het leven draait om de juiste balans. Dag en nacht, inspanning en ontspanning, goed en slecht…. Ze houden elkaar namelijk in evenwicht. Het leven omvat alles. Dat geldt ook voor deze les. Yin is de zachte, vrouwelijke, receptieve en meer energetische kant van de yoga. Yang omvat de stevige, mannelijke, actieve en op spierkracht gerichte kant van de yoga. Terwijl de yang poses en bewegingen meer gericht zijn op de spieren en zorgen voor een flexibel, krachtig en vitaal lichaam, zijn de yin houdingen meer gericht op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en je herstelt de stroom van energie in de meridianen. Yang geeft je uitdaging en yin verstilling. De yin houdingen, helpen je je aandacht naar binnen te keren. Je leert je diep te ontspannen, je vindt de stilte in jezelf. Yin yang yoga is een fusie van yin yoga en yang yoga. Het combineert dus het zachte, aandachtige en rustige van yin yoga met het vurige en krachtige van yang yoga. Je begint zo’n yin yang yogasessie op yin wijze: rustige, tragere oefeningen met veel aandacht voor de ademhaling. Zo bouw je langzaam op naar het yang gedeelte van de les. Daar vereisen de oefeningen meer inspanning en kracht, maar dankzij de voorbereidende yin opwarming zouden de houdingen minder belastend zijn. De les wordt vaak afgesloten met enkele yin oefeningen en een korte yin meditatie. Zoals je ziet spreken de yin en yang elementen elkaar helemaal niet tegen: ze ondersteunen en vullen elkaar aan!

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon