Kick-Off SOZ Volkstuin project

Kick-Off SOZ Volkstuin project

Kick-Off SOZ Volkstuin project

Kick-Off SOZ Volkstuin project

​Onder een stralende zon zijn 37 enthousiaste studenten en medewerkers begonnen met het gereed maken van hun eigen volkstuin in de Hortus Botanicus. De start van het SOZ Volkstuin project werd door Mark Siezenga, SOZ duurzaamheidscoördinator, ‘afgeschopt’ door als eerste de volkstuin om te spitten.

Het Volkstuin project is een initiatief vanuit het SOZ Leiden in het kader van duurzaamheid. Binnen de Universiteit is de kern van de duurzaamheidsvisie het werken aan een duurzame studeer- en werkomgeving, die mobiliseert en inspireert tot het verder realiseren van een positieve maatschappelijke impact.

Hierbij bestaat de wens om studenten en medewerkers nauwer met elkaar om te laten gaan. Daarbij draagt de universiteit vitaliteit, en bewustwording in duurzaamheid hoog in het vaandel. Al dat streven komt samen in het onderhouden van een universiteitsvolkstuin in de Hortus Leiden.

In de tropische kas kregen de deelnemers, onder begeleiding van botanicus specialist Rogier van Vugt, een masterclass over hoe zo goed mogelijk de gewassen te laten groeien en optimaal te oogsten voor eigen gebruik. In de kas werden we letterlijk en figuurlijk klaargestoomd voor het volgende onderdeel, namelijk het starten en omploegen van onze eigen volkstuinen.

De deelnemers werden in acht groepen verdeeld met een eigen volkstuin in de Hortus, mooi gelegen aan de Singel van Leiden. Gedurende de periode van maart tot en met oktober zullen we de volkstuinen onderhouden en de gewassen, samengesteld door de Hortus, oogsten voor eigen gebruik. Benieuwd naar de ontwikkelingen en het resultaat? Blijf dan onze USC Nieuwsbrief volgen of maak een wandeling langs de volkstuinen in de Hortus.

Geplaatst op 20 Mar 2024, om 13:41

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon