Our people: yogadocent Will

Our people: yogadocent Will

Our people: yogadocent Will

Our people: yogadocent Will

Deze week staat onze yogadocent Will in de spotlight! In dit artikel kom je alles te weten over zijn groepslessen op het USC. Ook geeft hij een aantal goede yoga tips voor beginners. Geïnteresseerd? Lees snel verder!

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Ik kom uit de Verenigde Staten. Ik ben opgegroeid in de omgeving van Chicago. Daarna heb ik 2 jaar in New York City en 5 jaar in Nashville gewoond. Zo'n beetje overal dus. Ik ben ook een tijdje acteur en stand-upcomedian geweest. Ongeveer 11 jaar geleden begon ik met yoga en 6 jaar geleden ben ik ook begonnen als yogadocent.

Waarom ben je naar Nederland verhuisd?

Mijn grootouders komen uit Nederland. En ik heb hier nog veel meer familie. Ik ben opgegroeid met een beetje Nederlands: zoals het leren van cijfers en kleuren. Tijdens corona begon ik het beter te leren, door met mijn Nederlandse oma te praten. En ik ben begonnen met de studie Dutch Studies hier aan de Universiteit Leiden. Na mijn studie ben ik van plan om in Nederland te blijven.

Waarom heb je besloten om yogadocent te worden?

Ik werkte parttime in een yogastudio in Nashville, waar ze mij vroegen of ik interesse had om de opleiding tot yogadocent te volgen. Ik wilde vooral mijn eigen yoga skills verbeteren, maar uiteindelijk vond ik het dus heel erg leuk om ook les te geven!

Hoe lang geef je al les op het USC?

Ik ben vorig jaar in november begonnen, dus al bijna 1 jaar.

Wat kunnen nieuwe mensen verwachten van een yogales van jou, op het USC?

Ik geef Power Yoga, dus ik maak mijn lessen graag een beetje uitdagender: je moet iets harder werken dan in een normale yogales. Ik raad je aan om even op te zoeken in welke vorm van Yoga je geïnteresseerd bent. Het USC biedt onder andere Yin Yoga, Raya Yoga en andere vormen van Yoga aan, die wat minder intens zijn. Mijn eigen lessen verschillen ook in intensiteit. Vroeg in de ochtend geef ik vaak een wat rustigere les, terwijl ik mijn avondlessen juist wat uitdagender probeer te maken.

Heb jij ook wat Yoga tips voor beginners?

Het belangrijkste is om je ego te vergeten. Het is supergemakkelijk om jezelf buiten je eigen comfortzone te duwen. Yoga kan ingewikkeld zijn, je kunt jezelf pijn doen. Dus, stop als het niet goed voelt. Je bent hier voor jezelf.

Waar staat het USC volgens jou voor?

Ik hou van het USC! Toen ik me voor het eerst aanmeldde, dacht ik dat alleen studenten hier konden sporten, maar dat is niet zo. Het is eigenlijk voor de hele stad. En er zijn zoveel mensen die je kunt ontmoeten. Ik hou ook van de diversiteit van de lessen. Dit is ook een goede manier om mensen te interesseren voor iets nieuws. Sinds kort is er bijvoorbeeld een nieuwe groepsles 'Heels'. Dat is zo gaaf. Ik volg ook de les Club Power één keer per week. En dat is iets wat ik nooit alleen zou doen. Ik ben bijvoorbeeld geen gewichtheffer. Maar in een groep met muziek en iemand die tegen me schreeuwt, dan hou ik ervan. Dan heb ik zoiets van, dit kan ik!

Waarom moeten we deelnemen aan jouw yogales?

Waarom niet? Ik werk heel hard aan mijn lessen. Ik heb altijd geweldige muziek-afspeellijsten. En ik probeer ook echt plezier te hebben in de les. Je wordt uitgedaagd, maar drie of vier keer per les denk ik: vergeet niet te glimlachen! Mijn lessen zijn niet zo formeel. Het draait vooral om samen een goede tijd hebben.

Geplaatst op 22 Nov 2022, om 11:31

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon