World University Games (WUG) 2022 Chengdu

World University Games (WUG) 2022 Chengdu

World University Games (WUG) 2022 Chengdu

World University Games (WUG) 2022 Chengdu

Na een jaar uitstel i.v.m. Covid-19 vinden de WUG 2022 van 27 juni tot 7 juli 2022 plaats in Chengdu, China. Dit grootste multisportevenement in de wereld na de Olympische Spelen staat open voor topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs. Het programma bestaat uit atletiek, badminton, basketbal, handboogschieten, judo, ritmische gymnastiek, roeien, schermen, schietsport, schoonspringen, taekwondo, tafeltennis, tennis, turnen, volleybal, waterpolo, wushu en zwemmen.

De Nederlandse delegatie wordt samengesteld en uitgezonden door de Stichting Studentensport Nederland Topsport. Voorwaarden voor uitzending zijn:

  • Instemming van de verantwoordelijke nationale sportbond op basis van in overleg met SSN Topsport opgestelde resp. op te stellen selectiecriteria.
  • Studerend aan een Hoger Onderwijs instelling of diploma behaald in 2020, 2021 of 2022.
  • Geboren tussen 1-1-1996 en 31-12-2004.

Wanneer de nationale sportbond geen middelen ter beschikking stelt, komen de kosten voor deelname voor eigen rekening. Via de universitaire sportcentra of eigen onderwijsinstellingen kunnen de deelnemers in veel gevallen een beroep doen op plaatselijke fondsen. Er moet in ieder geval rekening gehouden worden met de reiskosten, de verblijfskosten van € 75,- p.p.p.d., de FISU fee van € 20,- p.p. en de ITO fee (kosten wedstrijdleiding afhankelijk van internationale federatie in betreffende sport).

Ben je geïnteresseerd in deelname, dan kun je dat schriftelijk kenbaar maken aan chef de mission Rob Cuppen (rob.cuppen@ru.nl) , die je van verdere informatie kan voorzien. Voor meer informatie, zie ook https://www.2021chengdu.com/en.

Geplaatst op 14 Jan 2022, om 13:41

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon