Biodiversiteit bevorderen met MoestuinMaatjes

Biodiversiteit bevorderen met MoestuinMaatjes

Biodiversiteit bevorderen met MoestuinMaatjes

Biodiversiteit bevorderen met MoestuinMaatjes

Deze week staat het bevorderen van de biodiversiteit centraal. Een makkelijke manier om hieraan bij te dragen is met de MoestuinMaatjes van de Albert Heijn. Met de MoestuinMaatjes verbeter je niet alleen je eigen oogst, maar je doet ook iets terug voor de natuur. Je draagt op jouw balkon of in jouw tuin bij aan een betere biodiversiteit en meer natuur in jouw buurt. Leuk, lekker én goed voor de natuur!

Moestuinieren is de laatste jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen hebben een moestuin in de tuin, op het balkon of doen mee aan een gezamenlijke moestuin in de buurt. Door het moestuinieren gaan mensen de natuur meer waarderen.

Door de plantjes te verzorgen kom je meer te weten over biodiversiteit. Een setje MoestuinMaatjes bestaat uit twee potjes met slimme combinaties van plantjes. Elke groentesoort is gekoppeld aan een kruid of bloem die in de buurt van elkaar gekweekt moeten worden. Het zijn maatjes, ze helpen elkaar. De bloemen of kruiden trekken bijvoorbeeld insecten aan die luis opeten of helpen bij de bestuiving van bloemen, zodat de vruchtgewassen kunnen gaan groeien. Of het ene maatje beschermt het andere. Zo zorgt de sterke geur van bieslook ervoor dat wortelvliegen uit de buurt van wortels blijven. Daarnaast zorgen kruiden en bloemen in de moestuin voor extra voeding of een fijne schuiplaats. En dat is belangrijk, want er zijn steeds minder insecten, terwijl sommige heel waardevol zijn in de voedselteelt: insecten bestuiven en zorgen voor natuurlijke bestrijding. Met de nieuwe spaaractie ‘MoestuinMaatjes’ wil Albert Heijn, in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center en IVN Natuureducatie, mensen niet alleen laten ontdekken hoe mooi de natuur samenwerkt, maar kunnen ze de natuur ook een handje helpen door een moestuin te beginnen. Met de MoestuinMaatjes bevorderen mensen de biodiversiteit en krijgt de tuin of balkon óók een groene boost.

Onderstaand handige tips en hulpmiddelen om jouw moestuin tot een succes te maken!

IVN Zaaikalender, hiermee weet je precies wanneer je welk plantje het beste kan zaaien, verpotten en oogsten.

Online moestuincursus, in deze korte cursus leer je hoe je eenvoudig een kleine moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten. In je tuin of op je balkon. Stap voor stap wordt je meegenomen de moestuin in.

Podcast Moestuinieren op je balkon, met moestuincoach Sanne van Aperen. Sanne vertelt op een leuke manier hoe je kan moestuinieren op je balkon en welke ontspanning dit geeft. "Het fijne van moestuinieren is dat je jouw hoofd en denken kunt verruilen voor iets creëren"

Nog meer moestuintips, tips bij alle moestuinfases, van zaaien tot aan oogsten.

Geplaatst op 23 Apr 2021, om 10:59

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon