Nationale Opschoondag

Nationale Opschoondag

Nationale Opschoondag

Nationale Opschoondag

Zaterdag 20 maart a.s. is de Nationale Opschoondag in ons land. De ideale gelegenheid om tijdens je dagelijkse ommetje je buurt op te ruimen! Zo wordt jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Eén waar iedereen lentekriebels van krijgt. En gaan we, op gepaste afstand, samen voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland. Dus pak je handschoenen en vuilniszak, trek je wandelschoenen aan en ga op pad!

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Het is al het afval dat - bewust of onbewust - is achtergelaten of beland op plekken waar het niet hoort, bijvoorbeeld op straat of in de natuur. Een groot deel van het zwerfafval breekt niet of heel langzaam af.

Zwerfafval heeft negatieve effecten op de gezondheid van mens en natuur. Het doet afbreuk aan de leefbaarheid van onze omgeving. Daarnaast leidt zwerfafval tot een onnodig verlies aan grondstoffen. Het opruimen van zwerfafval brengt hoge maatschappelijke kosten met zich mee.

Meld je actie aan

Via de Supporter van Schoon website kun je een gratis opruimpakket aanvragen (je betaalt alleen de verzendkosten) wanneer je jouw actie aanmeldt op hun website.

Bijdragen aan een zwerfafvaloplossing

Wil je net iets meer doen dan alleen opruimen? Maak dan gebruik van de Litterati-app. Hiermee kun je het gevonden en opgeruimde afval vastleggen op je telefoon. Met deze gratis app hou je eenvoudig bij welk type afval, welke merken je het meeste tegenkomt en waar je het gevonden hebt. Deze gegevens worden gebruikt voor onderzoek naar zwerfafval, waarbij ook gezocht wordt naar structurele, effectieve oplossingen. Zo kan met jouw hulp, het zwerfafvalprobleem bij de bron worden aangepakt!

Het oplossen van het zwerfafvalprobleem is een gedeelde verantwoordelijkheid en kan dan ook alleen gezamenlijk opgelost worden. Consumenten, producenten, overheden en (maatschappelijke) organisaties kunnen alleen door de handen ineen te slaan en met een divers pakket aan oplossingen zorgen dat zwerfafval de wereld uit wordt geholpen.

Geplaatst op 19 Mar 2021, om 11:26

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon