Stemmen en duurzaamheid

Stemmen en duurzaamheid

Stemmen en duurzaamheid

Stemmen en duurzaamheid

Iedere week hebben we het over manieren waarop je jouw leven duurzamer kunt maken. Je kunt letten op de dingen die je consumeert, de dingen die je weggooit, enzovoorts. Aangezien we woensdag 17 maart naar de stembus gaan willen we hier vandaag even bij stilstaan. Je kunt jouw duurzame standpunten meenemen in de keuze op welke partij je jouw stem uit gaat brengen. Jouw stem bepaalt natuurlijk welke partijen invloed hebben op de beslissingen die in ons land genomen worden. Het komende kabinet neemt een aantal belangrijke beslissingen over de manier waarop we reizen, eten en wonen. Het staat voor een enorme opgave, om tegelijkertijd met de economie ook de natuur te herstellen en de uitstoot van broeikasgassen drastisch terug te brengen.

Het is daarom belangrijk om je goed te informeren over de standpunten van de partijen. Het doorspitten van alle verkiezingsprogramma’s staat waarschijnlijk niet bovenaan je prioriteitenlijst, het is ook best een tijdrovende klus. Maar het is wel heel belangrijk, het gaat namelijk om jouw toekomst!


KIESWIJZERS
De kieswijzer is een handige tool waarmee je aan de hand van stellingen kunt bepalen waar jouw politieke voorkeur ligt. Er zijn veel verschillende kieswijzers. Een uitgebreidere kieswijzer neemt meer tijd in beslag maar informeert je beter over de verschillende standpunten van de partijen. Onderstaand hebben we een aantal kieswijzers uitgelicht:

De duurzame kieswijzerDe ASN Bank heeft een Duurzame Kieswijzer gelanceerd. Acht van de negen op dit moment grootste politieke partijen reageerden hiervoor op stellingen over het klimaat, plasticvervuiling, onze natuur en mensenrechten. Met de Duurzame Kieswijzer geeft ASN Bank kiezers meer inzicht in de duurzame standpunten van politieke partijen.
Kieswijzer VolkskrantDeze kieswijzer is geen stemadvies, maar kijkt naar wat partijen daadwerkelijk hebben gestemd in de Tweede Kamer (en níet naar wat ze beloven in campagnes).
Kieswijzer 2021Aan de hand van 23 stellingen kun je bepalen waar jouw politieke voorkeur ligt. Handig van deze website is dat bij iedere vraag een korte toelichting is bijgevoegd. Ook heb je de mogelijkheid om aan te geven hoe belangrijk de verschillende vragen voor jou zijn.

Wil je echt "100%" zeker zijn dat je voor jou de goede keuze maakt lees dan de verkiezingsprogramma's van de verschillende partijen.

Geplaatst op 12 Mar 2021, om 14:06

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon