Badminton Leiden

Intensiteit:

Badminton Leiden

Badminton bij het USC

Iedereen heeft natuurlijk wel eens gebadmintond! Is het niet op de camping tijdens vakanties dan is het wel op een mooie zomeravond op straat. Badminton is een reactiesport waarbij je snel moet reageren met je armen, handen, benen, voeten en hoofd tegelijk. Een intensieve en uitputtende sport, waarbij je uithoudingsvermogen behoorlijk op de proef wordt gesteld. De combinatie van inspanning, ontspanning, vaardigheid, uitdaging en vooral de gezelligheid maakt het een hele complete sport.

Weekrooster

BEGINNEN MET BADMINTON

Wil je op een leuke, gezellige en serieuze manier starten met badminton competitie, of dit leren, dan kun je lid worden van de studenten sportvereniging Badminton Student Club Leiden (BSC Leiden), die op het USC actief is. Zij trainen iedere week. Een deel van de leden van BSC speelt in competitieverband. Wekelijks is er vrij spelen –met inloopmogelijkheid- in de Sporthal of Zaal A of B. Een andere mogelijkheid voor vrijspelen is om een zaal te reserveren. Naast de wekelijkse training organiseert LUSV veel interne toernooien, doet mee aan studententoernooien in binnen- en buitenland en organiseren allerlei leuke activiteiten die niets met badminton te maken hebben, bovendien wordt er iedere maand een borrel gehouden voor de leden!

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Wil jij dat elke slag raak is? Jouw tegenstander iedere wedstrijd het vuur aan de schenen leggen? Badminton is een explosieve sport die vraagt om snelheid en uithoudingsvermogen. Het verder verbeteren van je badmintonvaardigheden betekent naast technische skills en spelinzicht dat je zowel fysiek als mentaal topfit moet zijn. Lenigheid, beweeglijkheid, sprongkracht, coördinatie en belastbaarheid zijn van grote invloed op jouw spel. Mentaal gezien is het belangrijk dat je leert omgaan met wedstrijdspanning en de wilskracht hebt om voor elk punt te gaan. Met name op fysiek gebied kun je met een gericht fitness programma enorme vooruitgang boeken. Ook is het belangrijk na iedere training goed te rekken en te strekken om de flexibiliteit van je spieren te vergroten.

FITNESS SCHEMA OP MAAT

Door een regelmatig een bezoek te brengen aan onze fitness zaal zul je merken dat jouw badminton spel snel vooruit gaat. Voor een badmintonner is het belangrijk om voldoende explosiviteit en stabiliteit in de benen te hebben. Daarnaast zijn snelheid, flexibiliteit en krachtige schouders, rug, nek en buikspieren van grote invloed op jouw prestaties op de baan. Met een gericht fitness schema werk je gericht aan het vergroten van je explosiviteit en uithoudingsvermogen. Daarnaast helpt het je om vervelende blessures te voorkomen. Vraag onze fitness instructeurs om een fitness schema op maat.

Get inspired!

Badminton is een geweldig sport om te doen. Bekijk de video en laat je inspireren en motiveren om eens vaker te gaan badmintonnen of jouw  badminton skills te verbeteren. Wil je met een gericht trainingsschema werken aan het verbeteren van jouw kracht en conditie? Vraag onze trainers of fitness instructeurs dan om meer informatie.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon