Zwemmen

Intensiteit:

Zwemmen

Zwemmen bij het USC

Naast de wedstrijdsport is zwemmen voor veel mensen een ideale manier om op ontspannen wijze te bewegen en te werken aan hun gezondheid. Met je sportabonnement kun je op bepaalde tijden gratis zwemmen in één van de twee Leidse zwembaden. In het water functioneren stijve spieren veel beter en worden gewrichten minder belast. Bovendien verbrand je in het water aanzienlijke hoeveelheden calorieën, is het goed voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, ‘souplesse’, hart en je longen. Zwemmen is daarom een welkome en ontspannende afwisseling op jouw wekelijkse sportschema. Combineer fitness, zwemmen en groepslessen en blijf in balans!

USC abonnement en zwemmen

 1. Je moet in het bezit zijn van een geldig USC abonnement om te kunnen zwemmen.
 2. Toon dit aan bij de receptie van De Zijl via de USC APP.
 3. Daar kan je in 'My menu' en dan 'subscriptions' laten zien dat je een abonnement hebt.
 4. Zorg er voor dat je de app al open hebt staan op de juiste plek als je bij de receptie komt zodat je snel geholpen kan worden.

Vrij Zwemmen t/m 20 juli 2020

Zwembad De Zijl, Paramaribostraat 66, Leiden

Dinsdag Recreatiebad 18.30 - 20.45 Vrij zwemmen
Vrijdag Recreatiebad 19.00 - 21.00 Vrij zwemmen

Vrij Zwemmen van 21 juli t/m 30 augustus 2020

Zwembad De Zijl, Paramaribostraat 66, Leiden

DinsdagRecreatiebad12.00 -17.00Vrij zwemmen
VrijdagRecreatiebad12.00 -17.00Vrij zwemmen

LET OP: i.v.m. de coronamaatregelen is er beperkt ruimte in het bad. het kan zijn dat je moet wachten voor je naar binnen mag. En volg altijd de regels zoals gesteld door de Gemeente Leiden, te vinden via www.leidswater.nl en op de locatie. Volg altijd de instructies op van de medewerkers van Zwembad de Zijl. Let op de volgende regels:

 1. Kom alleen en op de besproken tijden;
 2. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;
 3. Volg altijd de aanwijzingen van daartoe bevoegde personen op;
 4. Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet;
 5. Trek thuis de badkleding aan. Op een aangeduide locatie in de badinrichting hoef je als zwemmer alleen de “overkleding”uit te trekken in de meegenomen sporttas mee te nemen naar een aangewezen plek , inclusief schoenen. Na het zwemmen kan je jezelf omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes;
 6. Desinfecteer bij binnenkomst en vertrek je handen;
 7. Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;
 8. Douche thuis voor en na het zwemmen;
 9. Verlaat na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang.
 10. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

LET OP: Het is niet mogelijk om vrij te zwemmen met een dagabonnement of inspiratiepas.BEGINNEN MET ZWEMMEN

Wil je op een leuke en verantwoorde manier starten met zwemmen dan kun je bij Aquamania terecht voor 2 zwemtrainingen per week. Je werkt dan met een trainer aan je conditie en de techniek van de zwemslagen. Alle niveaus komen aan bod. Van recreatieve schoolslagzwemmer of beginnende waterpoloër tot vlinderslagspecialist en polobruut (V/M). Spelenderwijs werken aan een topconditie, een krachtig lijf en een gezonde geest. Deelnemen aan studentenwedstrijd? Gezelligheid troef! Pak een gratis proeftraining mee.

Get inspired!

Zwemmen is niet alleen ontspannen en leuk om te doen het is ook nog eens goed voor je conditie. Bekijk de video en laat je inspireren om te kiezen voor deze sport. Wil je jouw zwem skills verbeteren? Of wil je met een gericht trainingsschema werken aan het verbeteren van je kracht en conditie? Vraag onze trainers of fitness instructeurs dan om meer informatie.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon