Zwemmen

Intensiteit:

Zwemmen

Zwemmen bij het USC

Naast de wedstrijdsport is zwemmen voor veel mensen een ideale manier om op ontspannen wijze te bewegen en te werken aan hun gezondheid. Met je sportabonnement kun je op bepaalde tijden gratis zwemmen in één van de twee Leidse zwembaden. In het water functioneren stijve spieren veel beter en worden gewrichten minder belast. Bovendien verbrand je in het water aanzienlijke hoeveelheden calorieën, is het goed voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, ‘souplesse’, hart en je longen. Zwemmen is daarom een welkome en ontspannende afwisseling op jouw wekelijkse sportschema. Combineer fitness, zwemmen en groepslessen en blijf in balans!

Rooster zwemtrainingen Aquamania 2019-2020

DagStartEindeActiviteitLocatie
Maandag22.15 23.15Training AquamaniaDe Zijl Recreatiebad
Maandag21.45 22.45Aquamania WaterpoloDe Zijl Wedstrijdbad
Woensdag21.3022.30Aquamania Waterpolo5 Meibad Wedstrijdbad
Donderdag21.30 22.30Training AquamaniaDe Zijl Wedstrijdbad


Vrij Zwemmen 2019-2020

Vijf Meibad, Boshuizerlaan 1, Leiden

Maandag 21.15 - 22.30 Vrij zwemmen Entree vanaf 21.15
Dinsdag 15.30 - 16.15 Vrij zwemmen Entree vanaf 15.25
Woensdag 15.45 - 16.30 Vrij zwemmen Entree vanaf 15.40
Donderdag 21.15 - 22.30 Vrij zwemmen Entree vanaf 21.15
Vrijdag 15.30 - 16.15 Vrij zwemmen Entree vanaf 15.25
Zondag 13.30 - 14.30 Vrij zwemmen Entree vanaf 13.25

Zwembad De Zijl, Paramaribostraat 66, Leiden

Dinsdag Recreatiebad 20.00 - 21.00 Vrij zwemmen Entree vanaf 19.45
Vrijdag Recreatiebad 20.00 - 21.00 Vrij zwemmen Entree vanaf 19.45

LET OP: je kan uiterlijk tot 60 minuten na aanvang van het vrij zwemmen naar binnen. Na 60 minuten wordt de toegang geblokkeerd. Het is niet mogelijk om vrij te zwemmen met een dagabonnement of inspiratiepas.

In zwembad De Zijl en het Vijf Mei bad zijn lockers aanwezig waar je je spullen in kan doen. De lockers kosten €0,50 voor het gebruik, dit geld krijg je na gebruik niet terug en er moet contant betaald worden.

In het najaar en de winter is zwembad De Zijl iedere laatste vrijdag van de maand niet toegankelijk voor Studentenzwemmen vanwege Discozwemmen. Kijk hier voor de gewijzigde openingstijden.

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Zwemmers zoals Michael Phelps maken altijd veel indruk met hun gespierde en atletische figuur. Om mee te draaien in de wereldtop speelt naast conditie kracht een belangrijke rol. Veel topzwemmers trainen daarom naast “hun natte oefeningen” vele uren in het fitness centrum om te werken aan hun startsnelheid, explosieve kracht en uithoudingsvermogen. Train jezelf dagelijks door gratis te zwemmen bij De Zijl of het Vijf Meibad of doe mee aan de zwemtrainingen bij de Leidse studentensportvereniging Aquamania. Voor een gericht trainingsschema om jouw zwemconditie te verbeteren kun je terecht in de fitnesszaal.

FITNESS SCHEMA OP MAAT

Zwemmen doet een beroep op praktisch elke spier in je lichaam. Een goede krachttraining op het droge zou gericht moeten zijn op het verbeteren van het krachtuithoudingsvermogen van armen en benen. Ook sterke rompspieren (buik en rug) zijn belangrijk. Gebruik bij voorkeur ‘flexibele’ kabelsystemen of elastieken. Ook met vrije gewichten (dumbells) kan je de verschillende zwembewegingen trainen. Pas je training aan op je zwemdoelstelling en het aantal herhalingen die je maakt tijdens een wedstrijd. Vraag onze Fitness instructeurs om een trainingsschema op maat.

BEGINNEN MET ZWEMMEN

Wil je op een leuke en verantwoorde manier starten met zwemmen dan kun je bij Aquamania terecht voor 2 zwemtrainingen per week. Je werkt dan met een trainer aan je conditie en de techniek van de zwemslagen. Alle niveaus komen aan bod. Van recreatieve schoolslagzwemmer of beginnende waterpoloër tot vlinderslagspecialist en polobruut (V/M). Spelenderwijs werken aan een topconditie, een krachtig lijf en een gezonde geest. Deelnemen aan studentenwedstrijd? Gezelligheid troef! Pak een gratis proeftraining mee.

Get inspired!

Zwemmen is niet alleen ontspannen en leuk om te doen het is ook nog eens goed voor je conditie. Bekijk de video en laat je inspireren om te kiezen voor deze sport. Wil je jouw zwem skills verbeteren? Of wil je met een gericht trainingsschema werken aan het verbeteren van je kracht en conditie? Vraag onze trainers of fitness instructeurs dan om meer informatie.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon