Zwemmen Leiden

Intensiteit:

Zwemmen Leiden

Zwemmen bij het USC

Naast de wedstrijdsport is zwemmen voor veel mensen een ideale manier om op ontspannen wijze te bewegen en te werken aan hun gezondheid. Met je sportabonnement kun je op bepaalde tijden gratis zwemmen in één van de twee Leidse binnenzwembaden. In het water functioneren stijve spieren veel beter en worden gewrichten minder belast. Bovendien verbrand je in het water aanzienlijke hoeveelheden calorieën, is het goed voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, ‘souplesse’, hart en je longen. Zwemmen is daarom een welkome en ontspannende afwisseling op jouw wekelijkse sportschema. Combineer fitness, zwemmen en groepslessen en blijf in balans!

Rooster zwemtrainingen Aquamania

Dag Start Einde Activiteit Locatie
Maandag 22.15 23.30 Training Aquamania (zwemmen) De Zijl Recreatiebad
Maandag 21.15 22.45 Aquamania Waterpolo De Zijl Wedstrijdbad
Woensdag 21.30 22.45 Aquamania Waterpolo Combibad De Vliet
Donderdag 21.30 23.00 Training Aquamania (zwemmen) De Zijl Recreatiebad

USC abonnement en vrij zwemmen

  1. Je moet in het bezit zijn van een geldig USC abonnement om te kunnen zwemmen. Vrij zwemmen is niet mogelijk met een inspiratiepas.
  2. Reserveren van te voren is verplicht, zie de inschrijvingsregels.
  3. Toegang gaat via de USC App en het scannen van de QR code bij de receptie van het zwembad.

Vrij Zwemmen

Zwembad De Zijl, Paramaribostraat 66, Leiden

DinsdagRecreatiebad20.00 -21.00Vrij zwemmenToegang vanaf 19.45
VrijdagRecreatiebad20.00 -21.00Vrij zwemmenToegang vanaf 19.45

Combibad De Vliet, Marie Diebenplaats 100, Leiden

Maandag07.00 -11.00Vrij zwemmen
Dinsdag
07.00 -12.00Vrij zwemmen
Woensdag07.00 -12.00Vrij zwemmen
Donderdag12.30 -15.30Vrij zwemmen
Zondag10.30 -13.30Vrij zwemmen

In beide zwembaden zijn lockers aanwezig waar je je spullen in kan doen. De lockers in Zwembad De Zijl kosten €0,50 voor het gebruik, dit geld krijg je na gebruik niet terug en er moet contant betaald worden. Voor gebruik van de lockers in Combibad De Vliet is er geen muntje nodig en werkt de locker gratis met een code.

In het najaar en de winter is zwembad De Zijl iedere laatste vrijdag van de maand niet toegankelijk voor Studentenzwemmen vanwege Discozwemmen. Kijk hier voor de gewijzigde openingstijden.


Buitenzwemmen bij Buitenbad De Vliet

Nog niet genoeg van zwemmen? Vanaf maandag 3 juni kan jij met je USC abonnement buitenzwemmen bij Buitenbad de Vliet in Leiden.

Splash, laugh, repeat - this summer at USC!

Of je nu een vroege vogel bent en je dag wilt beginnen met een verfrissende duik of gewoon wilt genieten van de zon terwijl je aan beweging doet, bij Buitenbad de Vliet vind je het allebei! Reserveer je plek in de USC Leiden App. Tot snel bij het zwembad!

BEGINNEN MET ZWEMMEN

Wil je op een leuke en verantwoorde manier starten met zwemmen dan kun je bij Aquamania terecht voor 2 zwemtrainingen per week. Je werkt dan met een trainer aan je conditie en de techniek van de zwemslagen. Alle niveaus komen aan bod. Van recreatieve schoolslagzwemmer of beginnende waterpoloër tot vlinderslagspecialist en polobruut (V/M). Spelenderwijs werken aan een topconditie, een krachtig lijf en een gezonde geest. Deelnemen aan studentenwedstrijd? Gezelligheid troef! Pak een gratis proeftraining mee.

Get inspired!

Zwemmen is niet alleen ontspannen en leuk om te doen het is ook nog eens goed voor je conditie. Bekijk de video en laat je inspireren om te kiezen voor deze sport. Wil je jouw zwem skills verbeteren? Of wil je met een gericht trainingsschema werken aan het verbeteren van je kracht en conditie? Vraag onze trainers of fitness instructeurs dan om meer informatie.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon