Volleybal Leiden

Intensiteit:

Volleybal Leiden

Volleybal bij het USC

Ben je toe aan een sportieve uitdaging? Heb je behoefte aan een leuke en technische teamsport? Kijk je uit naar een gezellig team een gezellige vereniging? Kom dan volleyballen bij het USC! Volleybal is een sport waar veel bij komt kijken. Het is een balsport waar alles in zit. Snelheid, kracht, inzicht, positiespel, techniek en vooral teamspirit! Bij het Universitair Sportcentrum is volop ruimte om te volleyballen. Dat kan als je lid wordt van de studentenvolleybalverenging SKC. Ook kun je terecht op de beachvolleybal velden; een lekker zonnig idee voor in de zomer en daarna een biertje op het terras.
Genoeg manieren dus om kennis te maken met deze
veelzijdige en snelgroeiende sport!

Weekrooster

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Bij volleybal staan conditie, kracht, balvaardigheid en snelheid centraal. Een beginnende volleyballer zal zich in eerste instantie focussen op techniek. Om beter te worden zul je naast volleybal skills en spelinzicht ook moeten werken aan jouw kracht en conditie. Vergroot je sprongkracht, verbeter je conditie, reflexen en stabiliteit. Top volleyballers zoals Ron Zwerver, Peter Blangé en Henk Jan Held brachten niet voor niks veel tijd door in de fitness ter voorbereiding van een wedstrijd. Gerichte krachttraining kan het verschil maken in een wedstrijd en zorgt ervoor dat je sneller en krachtiger leert reageren op spelsituaties. Daarnaast helpt het om blessures te voorkomen. Niet alleen zorgen meer spieren voor een betere ondersteuning en stabilisatie van gewrichten, ze beschermen ook je lichaam wanneer je hardhandig met de grond in aanraking komt bij één van de vele duiken.

Fitness schema op maat

Een regelmatig bezoek aan onze fitnesszaal zorgt ervoor dat jij optimaal voorbereid op het veld staat. Je richt je hierbij vooral op het vergroten van je spierkracht en power. Zorg ervoor dat in jouw trainingsschema alle grote spiergroepen aan bod komen, denk hierbij vooral aan been- en bilspieren voor het verbeteren van je sprongkracht. Borst en schouders voor een betere service en smash en buikspieren voor een sterker blok. Krachttraining helpt jou om blessures te voorkomen en zorgt ervoor dat je nog meer plezier beleeft aan het spelletje. Vraag onze fitness instructeurs om een fitness schema op maat.

Beginnen met volleybal

Mocht je na het lezen van deze brochure nieuwsgierig zijn geworden, kom dan eens langs voor een proeftraining. Als je het leuk vindt kun je daarna beslissen om lid te worden. Bij SKC train je 1 of 2 keer per week en speel je in de competitie van de Nederlandse Volleybalbond. Op zondag kan er ook vrij worden gespeeld. Dit is voor iedereen toegankelijk. Je kunt ook een zaaltje of beachvolleybalveld reserveren, als je een keertje wilt volleyballen of extra wilt trainen. Er wordt bij SKC behalve aan volleybal ook veel aandacht besteed aan borrels, verschillende feesten en andere activiteiten. Bovendien organiseert SKC elk jaar verschillende grote evenementen zoals het TeamPresentatieFeest en het Leidse Nachttoernooi. Kijk vooral ook op de website van SKC voor een sfeerimpressie en meer informatie, skcvolleybal.nl.

Get inspired!

Volleybal is niet alleen leuk om te doen het is ook nog eens goed voor je conditie. Bekijk de video en laat je inspireren om te kiezen voor deze sport. Wil je jouw volleybal skills verbeteren? Of wil je met een gericht trainingsschema werken aan het verbeteren van je kracht en conditie? Vraag onze trainers of fitness instructeurs dan om meer informatie.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon