Twerk Dance

Intensiteit:

Twerk Dance

Twerk Dance bij het USC!

Twerk is een individueel uitgevoerde dans waarbij dansers bewegen door hun billen te schudden, of hun heupen te bewegen door afwisselend buik en onderrug spieren aan te spannen. Vaak in een squat houding waardoor benen en billen getraind worden.

Dansers worden aangemoedigd " to work it ". Lokale bounce beoefenaars schrijven de term toe aan een samentrekking van " to work" of "twerk".

Twerking maakt deel uit van een groter geheel van karakteristieke bewegingen die uniek zijn voor de hiphop-hopstijl in New Orleans, bekend als "Bounce". Twerking vindt zijn oorsprong in de West-Afrikaanse dans Mapouka, die al eeuwen bestaat.

Door Miley Cyrus haar optreden bij de MTV VMA Awards in augustus 2013 werd de dans extra populair.

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen en fitness trainingen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster

Cursusrooster

Leidsch Academisch Kunstcentrum

Word jij ook zo enthousiast van de danslessen op het Universitair sportcentrum? En ben je op zoek naar een verdere verdieping? Neem dan eens een kijkje bij het Leidsch Academisch Kunstcentrum. De LAK cursussen bieden meer verdieping en zijn meer gericht op de kunst en creativiteit van de dans.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon