Taido

Intensiteit:

Taido

Taido bij het USC

‘Een gevechtskunst met een wetenschappelijke benadering’. “De weg van het lichaam en de geest’. Zo wordt Taido onder andere omschreven. Het is een soort combi-training van filosofische diepgang en de creaviteit van tradiotionele japanse gevechtskunsten.

Weekrooster 2019-2020

Sport Start Eind Locatie Docent
Er is (nog) geen rooster bekend voor deze sport.

Verdere informatie

Wijlen Dr. Seiken Shukemini was een fervent budosporter die Gensui Ryu Karate heeft ontwikkeld. Hij miste echter iets en bedacht een nieuwe gevechtskunst: Taido. Hierin komen lichaam, gevecht, ademhaling, mysterie en Jing/Yang bij elkaar en vormen een geheel.

Deze nieuwe sport is sinds 1965 erkend door de Japanse karate bond. Kortom: een gevechtskunst waarbij men zich niet langs één lijn beweegt bij het uitvoeren van ontwijkende en aanvallende technieken, min of meer driedimensionale bewegingsvormen. Deze trainingen vragen veel zelfdiscipline en concentratie, daar wordt veel aandacht aan besteed. Ook belangrijk zijn de Hokei’s, systematische routines van technieken en bewegingen met een schijnmedestander.

Door deze veelvuldig te herhalen maakt zich men niet alleen de gevechtskunst meester maar stimuleert men tevens de gezondheid. Taido: de gevechtskunst van de 21e eeuw!

Get inspired!

Taido is een prachtige sport die jaarlijks door veel mensen op het USC beoefend wordt. Bekijk deze fantastische Taido demonstratie tijdens de Elcid week en laat je inspireren om eens mee te doen!

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon