Stijldansen Leiden

Intensiteit:

Stijldansen Leiden

Cursus: Stijldansen bij het USC

Stijldansen is een vorm van partnerdansen waarbij twee personen synchroon bewegen op muziek. Het omvat veel verschillende dansstijlen en vereist een combinatie van techniek, balans, ritmegevoel en expressie. De dans brengt mensen samen en is bovendien zeer goed voor je flexibiliteit, behendigheid, lichaamshouding en algehele fitheid.

Het USC biedt stijldanscursussen aan op verschillende niveaus, waardoor alle niveaus welkom zijn! Ieder niveau focust zich op verschillende dansstijlen.

Beginners: Engelse wals, Tango, Quickstep, Cha-cha-cha, Rumba, Jive
Half gevorderden: + Weense wals en Samba
Gevorderden: + Slowfoxtrot en Paso Doble

Let op: heb je meer dan 2 lessen gemist tijdens de cursus dan kun je niet meer meedoen met de daarop volgende lessen. Dit in verband met achterstand qua techniek op de rest van de cursisten.

Meer over de niveaus

Heb je eerder gedanst? Weet je niet precies wat je niveau is? Wil je verder na je beginnerscursus?

Schroom niet en stel je vragen aan de docenten. Zij geven jou graag advies en informatie over de eindeloze mogelijkheden binnen het stijldansen! Als je twee blokken hebt gevolgd, zijn er mogelijkheden om door te stromen naar een volgend niveau. Aan het eind van een blok kun je dit aangeven bij de docenten.

Om door te stromen van de beginners naar de gevorderde cursus moet je cursus A en B gevolgd hebben. Het beste moment om door te stromen naar de 2e groep is in januari of september. Het beste moment om door te stromen naar de 3e groep is september. Wil je op een ander moment instromen? Dan kan enkel in overleg met de docenten. Cursus A wordt in Blok 1, 3 gegeven. Cursus B in Blok 2 en 4. Blok 5 is een snelcursus. Kijk voor meer informatie over de blokken naar het cursusoverzicht.

Voor meer informatie kun je terecht in de facebookgroep; Leiden University Ballroom Dancesport.

Weekrooster


Cursusrooster

Daarnaast zijn er vele extra activiteiten waar je het geleerde in de praktijk kunt brengen! Voor de stijldansers van het USC hebben wij namelijk jaarlijks ook speciale activiteiten. De kerstles is altijd een erg gezellige dansavond compleet in kerstsfeer. De Medaltest Dance Evening is onze afsluitende activiteit aan het einde van het seizoen. Daarnaast zullen wij jullie regelmatig op de hoogte stellen van andere leuke activiteiten in de danswereld.

Wil je een keertje komen kijken? Geen probleem, geef dit voordat de les start aan bij de docenten. Wij willen graag op tijd de lessen starten dus wees op tijd aanwezig!

Doe mee met Stijldansen

Altijd al een keer echt willen leren dansen? Lekker swingen op moderne muziek! Ben je beginner of gevorderd danser? Je kan moeiteloos instappen op je eigen niveau. Je zult verzekerd zijn van persoonlijke aandacht, gezelligheid en veel nieuwe mensen leren kennen. Er vaar het zelf en kom DANSEN. Zowel de latin als de ballroomdansen zullen aan bod komen. Bekijk het filmpje voor wat latin inspiratie! 

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon