Rugby Leiden

Intensiteit:

Rugby Leiden

Rugby bij het USC

‘Rugby is a sports for beasts played by gentlemen’. Sinds de oprichting van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap, het LSRG, in 1960 is deze rugbyvereniging een begrip in de Nederlandse en internationale rugbywereld. Vele bekende spelers hebben hun eerste stapjes op het rugbyveld gezet bij LSRG. Je traint onder leiding van een coach die zelf als rugbyer op het hoogste niveau heeft meegespeeld. De competitiewedstrijden zijn spannend en uitdagend. De ‘derde helft’ heeft over het algemeen een meer ‘liquide’ invloed op de algehele conditie. Wil je een keer kennismaken met deze veelzijdige teamsport? Je bent van harte welkom om een keer langs te komen voor een proeftraining.

Weekrooster

Vrouwenrugby

Een aloud gezegde luidt: ‘Real men play rugby’. Dat dit credo aangeeft dat je voor rugby karakter en mentaliteit moet hebben zal niemand betwisten, maar waarom zouden alleen mannen dat kunnen? Over de hele wereld neemt de populariteit van rugby toe, maar nergens zo snel als bij de damesafdelingen. Het vlaggenschip van het Nederlandse rugby is niet de heren XV, maar het Sevens damesteam.

Het LSRG Dames team nodigt, of beter gezegd daagt, geïnteresseerde dames uit om mee te komen trainen om te zien of zij de sport rugby aankunnen. Onze eerste training is op 16 oktober. Een keertje meekijken is ook welkom, dinsdag vanaf 19.oo uur en donderdag vanaf 21.:00 uur op het kunstgrasveld van het USC (Goliuspad 19, tegenover het hoofdgebouw). Voor meer info: www.lsrg.nl of mail naar lsrgdames@gmail.com. Tot op het veld!

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Een goed rugby team beschikt over een optimale mix van snelheid en kracht. Spelers trainen daarom specifiek voor hun positie in het veld. De één meer op kracht, de andere
meer op snelheid. Naast hun technische en tactische trainingen op het veld besteden rugby spelers daarom veel tijd in de fitness om te werken aan een ijzersterke fysiek. Sterkere borst en schouders, meer explosieve kracht in de benen, sterkere buik- en rugspieren en nog meer snelheid en uithoudingsvermogen voor een korte sprint. Met een gericht fitness schema en de juiste voeding zul je merken dat jouw prestaties iedere keer vooruit gaan en help je vervelende blessures te voorkomen.

FITNESS SCHEMA OP MAAT

Fitness en rugby gaan hand in hand. Snelheid, kracht, stabiliteit, coördinatie, uithoudingsvermogen en explosiviteit kunnen prima getraind worden in onze fitness zaal. Gedurende de zomerstop is fitness een ideale manier om fit en actief te blijven in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vraag onze Fitness instructeurs om een fitness schema op maat.

BEGINNEN MET RUGBY

Als je op een leuke manier wil starten met rugby kun je het beste lid worden van onze vereniging. LSRG heeft twee teams die op verschillende niveaus uitkomen. De laatste jaren is de weg naar de top van Nederland weer ingeslagen en komt men daar stapje voor stapje dichterbij. LSRG traint 2 keer per week, speelt competitie en heeft daarnaast oefenwedstrijden en toernooien. De toernooien zijn soms in het buitenland en hebben altijd een feestelijk tintje!

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon