Raja Yoga

Raja Yoga

Raja Yoga bij het USC

Belangrijk: Sportactiviteiten op het USC kunnen we aanbieden tijdens deze crisis onder strikte voorwaarden. Lees de regels daarom goed.

In een veeleisende maatschappij is er vaak weinig ruimte en aandacht voor jezelf. Hierdoor vallen we makkelijk ten prooi aan stress- en vermoeidheidsklachten en raken we soms ver weg van wat we werkelijk willen, voelen of zijn. Bij het USC kun je daarom meedoen aan verschillende activiteiten voor een betere balans en samenwerking tussen geest en lichaam, waaronder Raja Yoga.

Weekrooster 2019-2020

Sport Start Eind Locatie Docent
Er is (nog) geen rooster bekend voor deze sport.

Raja Yoga of wel de koninklijke yoga is het achtvoudige pad tot zelfrealisatie, lang geleden voortreffelijk beschreven door Pantanjali in de Yogasutra’s. De acht stappen van Yoga omvatten: morele principes en -idealen, fysieke houdingen, energiebeheersing en onthechting, concentratie, meditatie en contemplatie. Deze vorm van yoga brengt je terug naar de kern van wie je bent, los van alle invloeden van buitenaf. In je kern vind je het kostbaarste geschenk, je ware zelf. Een onderdeel van Raja Yoga is Hatha Yoga, waarbij het beoefenen van asanas (yogahoudingen) centraal staan. Dit werkt preventief op je gezondheid en tal van klachten verminderen of lossen op in het fysieke lichaam. Raja Yoga heeft door de Pranayama (ademhaling), concentratie -, visualisatie – en meditatie oefeningen een krachtige uitwerking op je psychische gezondheid en spirituele groei.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon