Raja Yoga Leiden

Intensiteit:

Raja Yoga Leiden

Raja Yoga bij het USC

Raja Yoga

Bij Raja Yoga is er vooral aandacht voor beweging en bewustwording van het lichaam. Vanuit het verkregen inzicht wordt gewerkt aan kracht, soepelheid, evenwicht en concentratie. De asana's verbeteren of herstellen de balans op lichamelijk, mentaal of emotioneel vlak. Opgebouwde spanningen nemen af waardoor energie en vitaliteit toenemen. Behalve het ontspannende effect van de asana's, werkt deze vorm van yoga corrigerend op de houding. Zo kunnen bijvoorbeeld nek-, schouder-, rug en buikklachten en ook aandoeningen van psychosomatische aard voorkomen, verlicht of verholpen worden. De lessen zijn intensief en er is veel ruimte voor individuele aandacht.

Kries op het USC

Op het USC verzorgt Kries een complete sessie van ontspanning, verstilling, het losmaken van het lichaam, tot een korte meditatie en eventueel een aantal oefeningen. Opvallend is dat hij zijn lessen nooit voorbereid. Hij 'voelt' (zoals hij dit zelf verwoord) wat de groep wil en gebruikt vervolgens de energie die hij ontvangt om door te geven aan zijn cursisten. Hoe een les loopt weet hij nooit van te voren.

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen en fitness trainingen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster


De docent

Kries is in 1945 geboren in Suriname, waar hij ook opgroeide. Getrouwd en met twee kinderen woont hij nu in Amsterdam. Hij heeft landbouwwetenschappen gestudeerd, waarna hij onder meer als onderzoeker en docent heeft gewerkt. Met yoga startte hij in 1970, onder toeziend oog van Swami Veda Bharati (spiritueel leider van een ashram in India). Na gegrepen te worden door deze vorm van yoga en meditatie heeft Kries diverse docententrainingen gevolgd. Zijn dagelijkse leven bestaat sindsdien, en zeker nu hij met pensioen is, steeds meer uit de beoefening van de 5000 jaar oude traditie.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon