Hoop Dance

Intensiteit:

Hoop Dance

Hoop Dance bij het USC

Belangrijk: Sportactiviteiten op het USC kunnen we aanbieden tijdens deze crisis onder strikte voorwaarden. Lees de regels daarom goed.

Dansen is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. De populariteit van programma’s als So You Think You Can Dance heeft er voor gezorgd dat er steeds meer gedanst wordt in Nederland. Ook bij het USC kun je daarom kiezen voor een groot scala aan danslessen. Van Buikdansen tot Zumba en van Stijldansen tot Salsa. Er is voor iedere dansliefhebber wel iets leuks te doen.

Verlies jezelf op het ritme van de muziek
De lessen zijn makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor jong en oud geschikt. Door de aanstekelijke salsa, flamenco en hiphop muziek is elke les weer een feest! Je wordt er niet alleen vrolijk van, want je werkt ondertussen ook nog de nodige kilootjes weg. Daarnaast vinden ook steeds meer jongens en mannen de weg naar de danslessen. Met name streetdance en hiphop zijn erg populair!

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen en fitness trainingen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster 2020-2021

Klik hier voor het complete voorlopige sportrooster van 2020-2021.

Sport Start Eind Locatie Docent
Er is (nog) geen rooster bekend voor deze sport.

De beginners cursus wordt in blok 1 t/m 5 gegeven. De gevorderde cursus in blok 2 en 4.

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Dansen is een ideale manier om jezelf lekker te ontspannen na een dag hard werken of studeren. Ook is het voor de expressieve sporter een ideale manier om alle creatieve energie te laten stromen. Boven alles is het een leuke manier om nieuwe contacten te leggen en jouw sociale netwerk op een sportieve en creatieve manier uit te breiden. Je kunt bij het USC kiezen uit een groot aantal verschillende danslessen op alle niveaus waardoor jouw wekelijkse dansles nooit saai wordt!

get inspired

Docente Mirjam Douma laat zien hoe het moet! Wil je dit ook leren, meld je dan aan voor de cursus!

Doe mee met Hoop Dance op het USC

Hoelahoepen is ontzettend oud. Rond 1000 jaar voor Christus maakten kinderen in Egypte al hoepels. Veel later werd de hoepel vooral een veelgebruikt circus attribuut. In de jaren 60 was het opnieuw een in het oog springend ding, zowel in Amerika als in Nederland. 

Na een uurtje Hoopdance is je hoofd leeg en je lichaam tintelend. Het is net als dans of een andere kunstvorm in de eerste plaats een manier om je te uiten. Uiteraard verbeter je met Hoopdance ook je gezondheid. Hoopdance is ontspanning en inspanning tegelijk. Het is zeer afwisselend, omdat je per training de focus kunt leggen op iets anders. 

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon