Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga bij USC

Belangrijk: Sportactiviteiten op het USC kunnen we aanbieden tijdens deze crisis onder strikte voorwaarden. Lees de regels daarom goed.

In een veeleisende maatschappij is er vaak weinig ruimte en aandacht voor jezelf. Hierdoor vallen we makkelijk ten prooi aan stress- en vermoeidheidsklachten en raken we soms ver weg van wat we werkelijk willen, voelen of zijn. Bij het USC kun je daarom meedoen aan verschillende activiteiten voor een betere balans en samenwerking tussen geest en lichaam.

Weekrooster 2020-2021

Het nieuwe weekrooster van 2020-2021 is hier vanaf 30 augustus te zien.

Klik hier voor het complete voorlopige sportrooster van 2020-2021.

Sport Start Eind Locatie Docent
Er is (nog) geen rooster bekend voor deze sport.

Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. Hatha is een stroming zonder duidelijke oprichter of goeroes. Daardoor is het heel open; iedereen kan er het zijne in vinden. Elke houding bestaat uit vier 'momenten':

Hatha yoga asana technique

Een verdiepingsles ten aanzien van verschillende yoga houdingen, elke week staan een aantal houdingen centraal die we gezamenlijk verdiepen.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon