Hatha Yoga

Intensiteit:

Hatha Yoga

Hatha Yoga bij USC

In een veeleisende maatschappij is er vaak weinig ruimte en aandacht voor jezelf. Hierdoor vallen we makkelijk ten prooi aan stress- en vermoeidheidsklachten en raken we soms ver weg van wat we werkelijk willen, voelen of zijn. Bij het USC kun je daarom meedoen aan verschillende activiteiten voor een betere balans en samenwerking tussen geest en lichaam.

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen en fitness trainingen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster


Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. Hatha is een stroming zonder duidelijke oprichter of goeroes. Daardoor is het heel open; iedereen kan er het zijne in vinden. Elke houding bestaat uit vier 'momenten':

Hatha yoga asana technique

Een verdiepingsles ten aanzien van verschillende yoga houdingen, elke week staan een aantal houdingen centraal die we gezamenlijk verdiepen.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon