Buikdansen

Intensiteit:

Buikdansen

Buikdansen bij het USC

Belangrijk: Sportactiviteiten op het USC kunnen we aanbieden tijdens deze crisis onder strikte voorwaarden. Lees de regels daarom goed.

Buikdansen is ontstaan in het oude Mesopotamië. Oorspronkelijk was het een soort van 'folkloristische' dansvorm, begeleidt door traditionele trommels en tamboerijnen. In de loop van verschillende eeuwen verspreidde deze dansvorm zich over het Midden-Oosten en Noord-Afrika en resulteerde uiteindelijk in wat nu als 'buikdansen' bekend staat. Vandaar dat deze gebieden feitelijk als thuisland van het buikdansen worden beschouwd. Bij het buikdansen, in het Arabisch 'raqs' genaamd danst men voornamelijk met de schouders, billen en heupen. Maar uiteraard worden alle bewegingen ondersteund door het hele lichaam. Vandaar dat je in het bezit moet zijn van een goede conditie: een buikdanseres danst soms wel 20 min aan een stuk. En het hele lichaam is dan continue in beweging . Daarnaast is ook concentratie vereist, want alle buikdansbewegingen gaan samen met de toon die de 'darbouka' (Arabische trommel) aangeeft. Kortom: orientaals en origineel: Buikdansen…!

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen en fitness trainingen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster 2020-2021

Klik hier voor het complete voorlopige sportrooster van 2020-2021.

Sport Start Eind Locatie Docent
Er is (nog) geen rooster bekend voor deze sport.

Deze cursus wordt in blok 1, 3 en 5 gegeven.

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Dansen is een ideale manier om jezelf lekker te ontspannen na een dag hard werken of studeren. Ook is het voor de expressieve sporter een ideale manier om alle creatieve energie te laten stromen. Boven alles is het een leuke manier om nieuwe contacten te leggen en jouw sociale netwerk op een sportieve en creatieve manier uit te breiden. Je kunt bij het USC kiezen uit een groot aantal verschillende danslessen op alle niveaus waardoor jouw wekelijkse dansles nooit saai wordt!

Get inspired!

De buikdans of oriëntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden Oosten en Noord afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen. Buikdansen is niet alleen leuk om te doen het is ook nog eens goed voor je conditie. Bekijk de video en laat je inspireren om eens mee te doen! 

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon