Braziliaans Jiu Jitsu USC Leiden

Intensiteit:

Braziliaans Jiu Jitsu USC Leiden

Braziliaans Jiu Jitsu bij het USC

Bij Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is het doel om je tegenstander in een positie brengen waarin hij of zij moet opgeven door af te tikken. Belangrijk daarbij zijn controle en techniek. BJJ richt zich op het gevecht naar de grond brengen en het daar af maken. Normaliter begin je staand en komen er ook worstel en judo-technieken bij kijken, tenzij je je partner naar de grond trekt (“guard pull”). Het spelletje gaat op de grond gewoon door en zijn er talloze posities waarin je kunt komen. De kunst is om je tegenstander positioneel te controleren en uiteindelijk te laten aftikken. In een wedstrijd kan iemand winnen op punten of door de ander af te laten tikken. Er worden in Nederland en de rest van de wereld veel BJJ-toernooien georganiseerd.

De lessen op het USC beginnen met een warming up. Gedurende de lessen wordt regelmatig van partner gewisseld.

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster


Over de trainer

Hoi, ik ben Iwan Hansen en ik heb 10 jaar in de sport gewerkt als instructeur en personal trainer.

In die periode heb ik een certificaat behaald op het gebied van kennis van voeding. Daarnaast beoefen ik nu ruim 14 jaar lang de Braziliaanse Jiu Jitsu gevechtskunst en geef ik al 9 jaar les in diverse sportscholen in verschillende regio’s en seminars daarin en bezit de zwarte band sinds 2021.
Ik vond het leuk om op tornooien te vechten en daar heb ik veel van geleerd en ervaring opgedaan.

Sinds 15 maart 2023 werk ik als Huismeester AD bij de bij de Universiteit Leiden Geesteswetenschappen waar het met collega’s heel gezellig is.

Een teammaat van mij Gideon geeft les op de Universitair Sportcentrum en vroeg of ik een keer een proefles wilden geven en zo gezegd zo gedaan. Hugo welke daar ook les geeft was erbij toen ik les gaf en die was zo enthousiast geworden en met het idee kwam om mij naar voren te schuiven om les te gaan geven.

We starten op vrijdag 13 oktober 2023 om 18:10 uur en zal ik tijdens de lessen mijn kunsten met jullie delen.

Ik zie jullie op de tatami.

Iwan Hansen

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon