Beach volleybal Leiden

Intensiteit:

Beach volleybal Leiden

Beachvolleybal bij het USC

Het USC beschikt over twee beachvolleybalvelden waar op gespeeld kan worden. Op aanvraag kan er een training en/of clinic verzorgd worden.

Beachvolleybal is een sport die sterk in opkomst is in Nederland en de rest van de wereld. Sinds 1996 is het een Olympische sport en de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die aan beachvolleybal doen op verschillende niveaus. In officiële wedstrijden wordt er twee tegen twee gespeeld op een veld van 8 x 8 meter (zaalvolleybal speel je met zes tegen zes op een veld van 9 x 9 meter). Andere verschillen met zaalvolleybal zijn: spelers hebben geen vaste positie in het veld, de eerste en derde bal moet perse met hard contact gespeeld worden en er worden per wedstrijd maximaal drie sets gespeeld (set 1 en 2 gaan tot de 21 punten en een eventuele derde set tot de 15 punten). Beachvolleybal is een sport waarbij je alle technieken goed moet beheersen en er (zeker bij mooi weer) een gezellige sfeer rondom het spelen hangt! Bekijk hieronder de filmpjes voor een leuke impressie van de sport beachvolleybal!

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Bij volleybal staan conditie, kracht, balvaardigheid en snelheid centraal. Een beginnende volleyballer zal zich in eerste instantie focussen op techniek. Om beter te worden zul je naast volleybal skills en spelinzicht ook moeten werken aan jouw kracht en conditie. Vergroot je sprongkracht, verbeter je conditie, reflexen en stabiliteit. Top volleyballers zoals Ron Zwerver, Peter Blangé en Henk Jan Held brachten niet voor niks veel tijd door in de fitness ter voorbereiding van een wedstrijd. Gerichte krachttraining kan het verschil maken in een wedstrijd en zorgt ervoor dat je sneller en krachtiger leert reageren op spelsituaties. Daarnaast helpt het om blessures te voorkomen. Niet alleen zorgen meer spieren voor een betere ondersteuning en stabilisatie van gewrichten, ze beschermen ook je lichaam wanneer je hardhandig met de grond in aanraking komt bij één van de vele duiken.

Fitness schema op maat

Een regelmatig bezoek aan onze fitness zaal zorgt ervoor dat jij optimaal voorbereid op het veld staat. Je richt je hierbij vooral op het vergroten van je spierkracht en power. Zorg ervoor dat in jouw trainingsschema alle grote spiergroepen aan bod komen, denk hierbij vooral aan been- en bilspieren voor het verbeteren van je sprongkracht. Borst en schouders voor een betere service en smash en buikspieren voor een sterker blok. Krachttraining helpt jou om blessures te voorkomen en zorgt ervoor dat je nog meer plezier beleeft aan het spelletje. Vraag onze fitness instructeurs om een fitness schema op maat.

Get inspired!

Beachvolleybal is niet alleen leuk om te doen het is ook nog eens goed voor je conditie. Bekijk de video en laat je inspireren om te kiezen voor deze sport. Wil je jouw beachvolleybal skills verbeteren? Of wil je met een gericht trainingsschema werken aan het verbeteren van je kracht en conditie? Vraag onze trainers of fitness instructeurs dan om meer informatie.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon