Basketbal Leiden

Intensiteit:

Basketbal Leiden

Basketbal bij het USC

Allemaal hebben we wel basketbal gespeeld op school. Dribbelen, snel wenden en keren, ondertussen je teamgenoten en de tegenstander in de gaten houden. Springen en je schot lanceren…. Yes driepunter! Je hebt bij het USC volop mogelijkheden om te basketballen door je aan te melden bij onze algemene training, zelf een zaal te huren met je vrienden of je in te schrijven bij onze gezellige studentensportvereniging LUSV BASKETBALL. LUSV biedt basketbal op elk niveau aan; zowel voor beginners als voor meer ervaren basketballers die graag competitie willen spelen. Kom een keer meedoen en maak kennis met deze boeiende sport!

Weekrooster

VAN BANKZITTER TOT TOPPER!

Basketbal is een spel van snelheid, bewegelijkheid, power en cardiovasculaire fitheid. Het spel gaat continue heen en weer. En hoewel de sport een sterk explosief karakter heeft krijg je geen kans om te herstellen. Wie herinnert zich niet Rik Smits de Nederlandse Basketballspeler die furore heeft gemaakt in Amerika met een 12 jarige profcarrière en NBA All Star was. Hij was nooit zover gekomen met het alleen maar oefenen van basketbal. Fitness was een belangrijk onderdeel van zijn trainingsroutine.

FITNESS SCHEMA OP MAAT

Basketbal is echt een heerlijk spelletje wat je eigenlijk best vaker zou willen doen. Maar dan is het wel prettig als je er ook voor getraind hebt. Knieën, rug, enkels, maar ook schouders en armen krijgen het allemaal zwaar te verduren. Alle spieren die bij het basketballen aan de orde komen kun je gericht trainen in onze fitness zaal. Vraag onze fitness instructeurs om een trainingschema om jouw prestaties op het basketveld te verbeteren en blessures te voorkomen.

BASKETBAL BIJ HET USC

Je hebt binnen het sportcentrum volop mogelijkheden om te basketballen. Via het weekrooster kun je kijken of er een zaal beschikbaar is om zelf een balletje te gooien of om met vrienden basketbal te spelen. Op vrijdag is er een standaard uur vrijspelen, King of Court. Wil je liever trainen en competitie spelen? Dan kun je lid worden van de studentensportvereniging LUSV Basketball.

BEGINNEN BIJ LUSV BASKETBALL

Als je een leuke, gezellige en vliegende start wil maken met basketbal dan kun je het beste lid worden bij LUSV: Leidse Universitaire Sport Vereniging. Afhankelijk van je ambitie train je 1 of 2 keer per week. Naast de reguliere competitie organiseert LUSV ook kleine interne toernooien en 1 keer per jaar een groot Internationaal Toernooi, waarbij tientallen teams vanuit omringende landen naar Leiden afzakken voor een onvergetelijk weekend. Het hele jaar zijn er verschillende feesten/borrels en wordt het seizoen afgesloten met een gezellige barbecue.

Get inspired! 

Basketbal is een geweldig sport om te doen. Bekijk de video en laat je inspireren en motiveren om eens vaker te gaan basketballen of jouw basketbal skills te verbeteren. Wil je met een gericht trainingsschema werken aan het verbeteren van jouw kracht en conditie? Vraag onze trainers of fitness instructeurs dan om meer informatie.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon