Ballet Leiden

Intensiteit:

Ballet Leiden

Ballet bij het USC

Doe mee met onze balletlessen! Deze zijn geschikt voor alle niveaus. Of je nu een beginnende balletdanser bent of al geschoold bent in de kunst: we bieden een leuke les die je helpt kracht, flexibiliteit en coördinatie te ontwikkelen.

In deze les wordt aandacht besteed aan de basis van ballet, maar wordt ook dieper ingegaan op techniek, muzikaliteit en uitstraling. Het is nooit te laat om te starten met ballet, eerdere ervaring is een pre, maar absoluut geen vereiste. De les is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden en is ook ingericht op ieders eigen niveau. Oefeningen worden uitdagender gemaakt voor ervaren dansers en versimpeld voor beginners.

Ballet daagt je uit spiergroepen te gebruiken waarvan het bestaan je wellicht nog onbekend was. Ballet is de basis van elke dansstijl en daarmee een goede toevoeging voor elke danser. In een goede balletles worden bijna alle spiergroepen geactiveerd. Mede hierdoor verbetert ballet lichaamsbewustzijn en maakt het je fit.

De les begint door een uitgebreide warming up aan de barre, waar voornamelijk wordt gefocust op de juiste techniek. Door het aanleren van dien worden blessures voorkomen. Vervolgens worden er een aantal combinaties gedaan in het midden waar de techniek samenkomt met uitstraling en muzikaliteit. Als er tijd is wordt er afgesloten met oefeningen over de diagonaal, vaak sprongen of pirouettes.

Wat je kunt verwachten:

Bij de lessen op het USC gaat het vooral om plezier hebben in dansen.

Beginners – Focus ligt op het leren van de basis stappen en de terminologie.

Intermediate – Focus ligt op coördinatie, kracht en flexibiliteit.

Gevorderd – Focus ligt op muzikaliteit en het nauwkeurig controleren van je lichaam.

Inschrijvingsregels

Voor groepslessen en fitness trainingen gelden bepaalde inschrijvingsregels, deze vind je op de volgende pagina. Lees ze aandachtig door.

Weekrooster

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon