Ballet Leiden

Intensiteit:

Ballet Leiden

Ballet bij het USC

Ballet is een expressieve dans die zich richt op techniek, kracht en artistieke interpretatie. Het combineert vloeiende bewegingen, nauwkeurig voetenwerk en sierlijke houdingen om flexibiliteit, uithoudingsvermogen en houding te verbeteren. Ballet daagt je uit om bijna alle spiergroepen te gebruiken. Het verbetert zo je lichaamsbewustzijn en maakt je fit. Ballet is de basis van elke dansstijl en daarmee een goede toevoeging voor elke danser.

In de les wordt aandacht besteed aan de basis van ballet, maar er wordt ook dieper ingegaan op techniek, muzikaliteit en uitstraling. Onze balletles bij het USC is geschikt voor alle niveaus, waarbij de docent verschillende opties en oefeningen aanbiedt om tegemoet te komen aan individuele behoeften. Of je nu een beginner bent of een gevorderde balletdanser, onze les biedt een leuke en uitdagende ervaring waarin je werkt aan kracht, flexibiliteit en coördinatie.

De les begint door een uitgebreide warming up aan de barre, waarbij de nadruk ligt op de juiste techniek om blessures te voorkomen. Vervolgens worden verschillende combinaties uitgevoerd waarbij techniek, uitstraling en muzikaliteit samenkomen. De les wordt afgesloten met oefeningen over de diagonaal, vaak sprongen of pirouettes.

Weekrooster

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon