Nieuw op het USC

Nieuw op het USC

Blijf op de hoogte

Op deze pagina bijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ons Sportcentrum. Verslaggeving van aanpassingen en lopende projecten zijn hieronder te vinden. Zo kunnen we iedereen op de hoogte houden en weet je precies waar wij mee bezig zijn. Heb je nou een vraag of ben je benieuwd naar één van onze lopende projecten, stuur dan een mail naar sportcentrum@usc.leidenuniv.nl dan beantwoorden wij zo spoedig mogelijk je vraag!

ACHIEVE MORE THROUGH SPORT!

Aanpassingen op de Tennisbanen en het Hockeyveld

Op zowel de tennisbanen, als op het Hockeyveld van het USC is een nieuwe beschermrand aan de zijkanten aangebracht. De reden hiervoor is het wegkaatsen van ballen wat vooral bij tennis vervelend is wanneer de tennisballen weer terug het veld oprollen en bij de hockey nog weleens gevaarlijk kan zijn als de bal met grote snelheid terug het veld op schiet. 

Extra ballet barre en spiegels

In de budozaal is een nieuwe (extra) spiegelwand geplaatst. Op de spiegel zit ook een ballet barre. We kunnen hier nu terecht met de kleinere danslessen, de vrije trainingen van Leidance en hebben dan ook bij een open tussenwand in de budozaal een spiegel. De spiegels zijn net als in de danszaal zo goed als onbreekbaar.

Scheidingswand in de Sporthal

In de sporthal komt een scheidingswand en gaan we trainingsveldjes maken voor volleybal en basketbal, dwars op de huidige velden. Daardoor kan volleybal op 4 velden tegelijk trainen en basketbal op 3 velden (misschien in de toekomst ook 4). Met de scheidingswand kunnen we op zaterdag ook eerder met volleybal of basketbal beginnen terwijl badminton nog bezig is. Ook kunnen we een balsport naast een niet-balsport zetten zonder dat het gevaarlijk wordt. Als er 2 of 3 voetballers zijn is ook de hal niet per definitie bezet maar kan er nog best wat aan de andere kant gedaan worden. De scheidingswand is dicht aan de onderkant en heeft een net aan de bovenkant. De ventilatie blijft dan gewaarborgd. De scheidingswand gaat elektronisch op en neer.

BOKSZAKKEN IN ZAAL B

Zaal B krijgt bokszakken ter ondersteuning van de bokslessen. Het animo voor bokslessen is hoog en er wordt veelvuldig gevraagd om op bokszakken te kunnen trainen.

Vitaliteitsprogramma van het USC

Er wordt steeds meer belang gehecht aan gezond ouder worden. Privé en werk zijn hierin onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het vitaliteitsprogramma van het Universitair Sportcentrum is een in-company programma waarin medewerkers die hun gezondheid substantieel willen verbeteren een keuze kunnen maken uit verschillende programma’s.

>>Lees verder

Nieuw terras bij de sportvelden

Het nieuwe terras bij onze sportvelden is een feit. Sinds vorige week is het clubgebouw namelijk voorzien van een prachtig terras dat nu ook windvrij is. De 'nieuwe' loungebanken waren al een tijdje in gebruik, maar de gehele ambiance is nu dan eindelijk compleet. Onze tuinman heeft hier de finishing touch geleverd door met zijn tuinierstalenten de bloembakken te voorzien van prachtige planten,- en bloemencombinaties.

Nieuwe maaltijdsalades bij het USC!

Maaltijdsalade Gekruide Kip

Maaltijdsalade Tonijn

Maaltijdsalade Geitenkaas

Maaltijdsalade Ceaser

Allemaal €4,50

Vervanging balie en bar

Het USC gaat de bar en de balie vervangen in de komende weken. De werkzaamheden starten op maandag 26 februari en zullen naar verwachting rond 16 maart voorbij zijn. Gedurende deze drie weken zal de receptie- en barservice van het USC iets minder zijn. We plaatsen een tijdelijke receptie en bar in de entree langs de wand met de spiegel. Het blijft gewoon mogelijk je abonnement te verlengen bij de balie, sportmateriaal te lenen, handdoek te huren en allerlei vragen te stellen. Ook de bar is gewoon open en de meeste producten kunnen zoals normaal besteld worden. De verbouwing heeft geen effect op het sportrooster, alle lessen gaan regulier door. Enige overlast tijdens de werkzaamheden is helaas niet uit te sluiten, alvast onze excuses hiervoor.

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon