Duurzaamheid tips!

Duurzaamheid tips!

Thermostaat lager, verbruik lager

Het verschil tussen 20 ° C en 21 ° C kamertemperatuur is je nauwelijks opgevallen. Maar wel in je portemonnee. Immers, je bespaart 6% energie op verwarming als je de temperatuur met een graad verlaagd. Op 2 °C minder, is het al 12%. De optimale temperatuur voor de slaapkamer is ongeveer 16 °C voor een rustgevende slaap. Wil je zoveel mogelijk profiteren van de warmte, zorg er dan voor dat er geen gordijnen of meubels voor de radiatoren hangen of staan. Schakel de verwarming bij afwezigheid ook niet helemaal uit. Een constante gemiddelde temperatuur van 16 a 17 ° C is beter dan het constant inschakelen en uitschakelen van de verwarming. Bij langdurige afwezigheid (weekend) is 12-15 ° C kamertemperatuur een gunstige warmte.

Zuurstof geeft energie

Ventilatie is heel belangrijk en moet altijd plaats vinden, Er gaat echter veel energie verloren door onjuiste ventilatie, zoals constant openstaande ramen, dit kan oplopen tot 50% van de verwarming energie. Ideaal is dus als je meerdere keren per dag de ramen volledig opent en niet langer dan 5 tot 10 minuten.

Ijskoud berekend

Zorg ervoor dat voedsel gekoeld in de vriezer of koelkast gezet wordt. De apparaten verbruiken vaak onnodig energie om warm voedsel te koelen. Wat de optimale temperatuur is? Precies 7 ° C. Reeds in 3 ° C koeler brengt niets anders dan een 30% besparing energieverbruik!

Bye-bye, stand-by bespaart geld

Hi-fi systemen, TV & Co zijn in stand-by modus echte energie schrokoppen. Tot 50% van de energie kun je besparen t.o.v volledige inschakeling als je multimedia-apparaten niet op stand bye zet. Een schakelbare master/slave stekkerdoos geeft de mogelijkheid om alle multimedia in een keer uit te schakelen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een stand-by killer gebruiken.

Extra tips:

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon