Panic op het Europees Kampioenschap in Portugal

Panic op het Europees Kampioenschap in Portugal

Panic op het Europees Kampioenschap in Portugal

Panic op het Europees Kampioenschap in Portugal

Kortgeleden kregen we een leuk berichtje binnen van Roos Denisse, voorzitter van de USC-frisbeevereniging. Zij schreef een enthousiast verslag over de deelname van Panic Ultimate aan het Europees Kampioenschap in Portugal. Lees snel verder voor meer informatie!

"Afgelopen jaar werd er op Facebook een oproep geplaatst aan alle Nederlandse clubs die interesse hadden om een team te sturen naar het Europees Ultimate Frisbee Club Kampioenschap in Portugal. Ik reageerde voorzichtig, met de volle realisatie dat Panic waarschijnlijk geen enkele kans zou maken tegen de andere teams die interesse hadden. Toch werden we uitgenodigd voor het selectietoernooi. En onder het mom van 'een leuke dag met competitief frisbee op het strand’ sprokkelden we een soort van team bij elkaar. Uiteindelijk bleek tot onze stomme verbazing dat de andere twee geïnteresseerde teams zich inmiddels hadden teruggetrokken en dat wij definitief de spot hadden. De spot naar het Europees kampioenschap in Portugal! Vanaf toen zijn we het team degelijk gaan vormgeven met spelers, en elke 2 weken of vaker, in weer en (veel!) wind, naar het strand gereisd om te trainen.

Half oktober was het dan eindelijk zover. Het kampioenschap vond plaats in Portimao, een zuidelijke stad in Portugal. Slechts een aantal van onze spelers had wel eens op gelijk niveau gespeeld en over de resultaten viel alleen maar te gissen. De druk die dit niveau met zich meebrengt, het mogelijke fysieke contact wat veel van onze spelers niet gewend waren, om nog maar te zwijgen over de warmte waar we mee om zouden moeten gaan, aangezien de temperatuur op het warmst van de dag nog makkelijk de 30 graden aantikte. We schatte de kans dat we alle wedstrijden zouden verliezen als een reeële optie. Daarom besloten we dat het ons doel was om enkel de belangrijkste wedstrijd van het toernooi te winnen: de crossover game. Deze game zou ervoor zorgen dat we niet op de laatste plaats konden eindigen.

We werden ingedeeld in een pittige pool, onze eerste wedstrijd speelden we tegen het Duitse team wat uiteindelijk in de finale heeft gespeeld. Het resultaat was 7-13… Toch niet zo slecht, was onze conclusie. De tweede wedstrijd van die dag tegen een Israelisch team was het prijs, we wonnen op universe point. Wat een blijdschap, we waren niet de slechtste van het toernooi!

Uiteindelijk bleef dat de enige wedstrijd in onze pool met een positief resultaat van onze kant, maar de crossover game op de tweede dag tegen de Oostenrijkers, die wonnen we! Dit betekende dat we zeker in de top 12 tot 16 zaten. Daarna wonnen we ook de wedstrijden tegen Tsjechië en een ander team uit Oostenrijk. Enkel een team uit Zweden was sterker dan ons, waardoor we uiteindelijk op de 13de plaats van de 23 teams zijn geëindigd. En dat zelfs ondanks het feit dat de helft van het team op het eind van de tweede dag flink de feestbeest had uitgehangen op het altijd escalerende frisbeefeestje.

Op de finaledag was het weer niet al te best meer, maar tijdens de prijsuitreiking werden we beloond met een prachtige regenboog. Frisbee is geen grote sport in Nederland, het is relatief makkelijk om mee te spelen op hoog niveau, maar de echte top bereiken is net zoals bij elke sport toch een flinke opgave. Wij kwamen dichter in de buurt van de spiritprijs, een prijs die wordt uitgereikt aan het sportiefste en eerlijkst spelende team van het toernooi, omdat er zelfs op dit hoge niveau geen scheidsrechters zijn om de wedstrijd te leiden. Uiteindelijk eindigden we op een vierde plaats in de spirit.

Wij zijn zeer tevreden en zelfs opgelaten over dit onverwachte resultaat van Panic en we hopen dan ook dat wij nog vele komende (inter)nationale successen met jullie kunnen gaan delen!"

Verslag van Roos Denisse, voorzitter Panic Ultimate

Geplaatst op 8 Nov 2022, om 12:09

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon