Annette van Lookeren Campagne

Annette van Lookeren Campagne

Annette van Lookeren Campagne

Annette van Lookeren Campagne

Graag stellen wij het nieuwe hoofd van het USC aan je voor: Annette van Lookeren Campagne. Getrouwd, moeder van vier kinderen en van huis uit jurist. In dit artikel kom je alles te weten!

Wat heb jij met sport?

Ik ben een enorm sportfanaat. Ik ben zelf een actief sporter, maar ik kijk ook graag naar sport. In de breedste zin van het woord. Ik vind heel veel sporten leuk. In 1996, 2006 en 2012 heb ik gewerkt als vrijwilliger op de Olympische spelen als assistent van het Nederlands Olympisch Comité.

Wat waren jouw favoriete momenten op deze Olympische Spelen?

  • 1996 (Atlanta): De allerlaatste wedstrijd van de Olympische Spelen, de finale van de volleyballers. Tijdens deze wedstrijd hebben we met een grote groep vrijwilligers de Nederlandse volleyballers toegeschreeuwd. Ze wonnen de wedstrijd en kregen een gouden medaille!
  • 2006 (Turijn): Dit waren de eerste olympische spelen van Sven Kramer en Ireen Wüst. Ze wonnen allebei een gouden medaille. Het was heel bijzonder om daar bij te kunnen zijn.
  • 2012 (Londen): Op deze Olympische Spelen won Epke Zonderland een gouden medaille. Met alle vrijwilligers hebben we op kantoor gekeken. Daarna mocht ik Epke Zonderland ophalen bij z’n hotel om hem naar de persconferentie te brengen. Heel bijzonder!

Wat was jouw motivatie om bij het sportcentrum te komen werken?

Het sportcentrum zelf! Dat was absoluut mijn motivatie. Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Daarnaast spreekt de doelgroep mij ook erg aan: studenten. Ik werk graag in een organisatie waarin je maatschappelijke impact maakt. Én, een jonge doelgroep houdt je fris en scherp.

Waar staat volgens jou het USC voor?

Het aanbieden van sport op een laagdrempelige manier aan studenten, medewerkers en externen. Ik vind het ook belangrijk dat het USC een ontmoetingsplek is en blijft voor sporters en studenten

Toekomstplannen voor het Universitair Sportcentrum?

Het USC biedt al veel verschillende sporten aan. Toch zal het in de toekomst goed zijn om ons complete sportaanbod onder de loep te nemen. We doen op dit moment niks met wintersporten. Ik zou het wel mooi vinden als studenten in de toekomst bij ons bijvoorbeeld zouden kunnen schaatsen. Ons sportaanbod uitbreiden, ook in Den Haag, dat is een goede eerste stap. En ik wil graag de verbinding opzoeken met de studentensportverenigingen.

Daarnaast zou ik het ook leuk vinden als meer medewerkers van de Universiteit Leiden bij het sportcentrum komen sporten. Hoe mooi is het om te werken bij een organisatie die zijn eigen sportcentrum heeft? Tot slot kijk ik ook erg uit naar de nieuwbouw van het USC!

Wat is jouw favoriete sportles bij het USC?

Het liefst wil ik elke week wat uitproberen. Vorige week heb ik voor het eerst meegedaan aan een lacrossetraining. En de circuittraining in Plex-Fit vind ik ook ontzettend leuk om te doen. We bieden zo ontzettend veel aan!

Geplaatst op 13 Sep 2022, om 11:05

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon