Onderzoek naar Veiligheidsbeleving van vrouwelijke hardlopers

Onderzoek naar Veiligheidsbeleving van vrouwelijke hardlopers

Onderzoek naar Veiligheidsbeleving van vrouwelijke hardlopers

Onderzoek naar Veiligheidsbeleving van vrouwelijke hardlopers

​De universiteit vindt het belangrijk om een veilige omgeving te bieden aan studenten en medewerkers. Het sportcentrum besteed hier dan ook veel tijd en aandacht aan. Zo heeft het USC een pagina op de website speciaal met betrekking tot ongewenst gedrag. Onze oud-collega Nina is in dit kader een onderzoek gestart voor de Gemeente Leiden. En dan specifiek over de veiligheidsbeleving van vrouwelijke hardlopers in de publieke ruimte. Kun jij haar helpen bij haar onderzoek?

Hoi ik ben Nina, masterstudent Criminologie & Veiligheidsbeleid aan de universiteit Leiden. Vanuit de gemeente Leiden doe ik onderzoek naar de veiligheidsbeleving van vrouwelijke hardlopers in de publieke ruimte, waarover ik vervolgens mijn scriptie over ga schrijven.

In november 2021 zijn in Polderpark Cronesteyn twee hardloopsters slachtoffer geworden van aanranding. Twee vervelende incidenten met vergaande gevolgen voor de slachtoffers maar wellicht ook voor andere vrouwelijke hardlopers. Ik ben benieuwd of enop welke manier deze incidenten impact hebben gehad op andere vrouwen die in datzelfde park hardlopen. De gemeente Leiden vindt het namelijk belangrijk dat de openbare ruimte van Leiden voor iedereen veilig is én voelt en zet zich hiervoor in. Een groter inzicht in de veiligheidsbeleving van vrouwen kan de gemeente Leiden helpen om passende maatregelen te nemen.

Om antwoord te vinden op mijn vragen, ga ik graag in april in gesprek met vrouwen die in Cronesteyn hardlopen en kennis hebben genomen van de incidenten in november. Het interview zal één à anderhalf uur in beslag nemen en, indien mogelijk, wandelend plaatsvinden in polderpark Cronesteyn. Daarbij houd ik uiteraard rekening met jouw beschikbaarheid en blijf je als respondent anoniem in de verdere verwerking van de resultaten.

Loop jij weleens hard in polderpark Cronesteyn en zou je mij willen helpen met mijn onderzoek? Vul het formulier hieronder in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

https://forms.gle/XU3rUY4fvA9YujaP9

Bij vragen of opmerkingen kan je mij mailen: n.maijers@leiden.nl

Als je zelf te maken hebt (gehad) met ongewenst gedrag, zoals onder andere (seksuele) intimidatie, pesten, agressie, geweld of discriminatie kun je terecht bij de vertrouwenspersonen ongewenst gedrag van de Universiteit Leiden. Zij zijn onafhankelijk en alles wat je met hen bespreekt, is vertrouwelijk.

Geplaatst op 28 Mar 2022, om 16:38

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon