De ideale vega maaltijd voor studenten

De ideale vega maaltijd voor studenten

De ideale vega maaltijd voor studenten

De ideale vega maaltijd voor studenten

Volgende week start de jaarlijkse EL CID week voor de eerstejaars studenten. Tijdens het fysieke programma wordt de lunch en het avondeten voor de deelnemers geregeld. Dit jaar is dit onderdeel verduurzaamd en is er gekozen voor uitsluitend vegetarische maaltijden, recyclebare cups en wordt er samengewerkt met lokale ondernemingen.

Uiteraard heel goed nieuws! Maar na de EL CID week ben je als student weer op jezelf aangewezen om een fijne hap aan het einde van de dag in de keuken te creëren. En als je dan toch gewend bent geraakt aan de vegetarische maaltijden, dan kan je dat net zo goed doorzetten. Evenwel lekker als beter voor het milieu en de portemonnee. Om je te helpen hebben we een kook-tip voor een makkelijke, vegetarische studentenmaaltijd:

Pasta Aglio e Olio met snoeptomaatjes

4 personen of 1 persoon voor meerdere dagen

Geschatte kosten: 5 á 6 euro

Ingrediënten:

500 gram (1 pak) spaghetti

4 of 5 teentjes geperste knoflook

500 gram snoeptomaatjes

Goede scheut olijfolie

(Gedroogde) basilicum naar smaak

Geraspte Parmezaan naar smaak

Bereidingswijze:

1.Zet wat muziek aan en doe een dansje.

2.Zet vervolgens een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

3.Pers de teentjes knoflook en snij de snoeptomaatjes door de helft.

4.Laat de olijfolie warm worden in een andere pan, en doe hier de knoflook en vervolgens ook de tomaatjes bij. Je kan de tomaatjes bakken hoe je ze lekker vindt: Hou je van wat extra bite in de tomaatjes? Dan bak je ze wat korter. Wil je dat er iets meer saus ontstaat en de tomaatjes zachter worden? Dan bak je ze wat langer door.

5.Wanneer de tomaatjes klaar zijn doe je de spaghetti erbij en mix je alles door elkaar.

6.Vervolgens nog wat basilicum en Parmezaan aan toevoegen.

7.Tot slot, open een fles wijn en nodig wat vrienden uit. Eet smakelijk!

Variatie tips:

Als je wat meer groenten erbij wilt doen kan je wat courgette (voordat je de tomaatjes erin doet) toevoegen. Ook zou je spinazie of champignons vlak voordat je de spaghetti bij de tomaatjes doet erdoorheen kunnen roeren.

Geplaatst op 13 Aug 2021, om 11:26

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon