Single-use plastics vrij

Single-use plastics vrij

Single-use plastics vrij

Single-use plastics vrij

Het lekkere weer is in aantocht! Kunnen we eindelijk ECHT gaan genieten van het terras!

Helaas wordt er door veel horecazaken nog steeds gebruik gemaakt van single-use plastics die vaak wegwaaien. Het is ook niet gek dat er op stranden, in zee en in grachten nog veel van deze plastic items (waaronder rietjes, honingstaafjes, melkcupjes, thee- en koekjesverpakkingen) worden gevonden. Door single-use plastic te weren van terrassen leveren horecazaken een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de hoeveelheid zwerfafval op het strand en in binnenwateren.

Plasticvrij Terras is een beweging waarbij iedere horecazaak zich kan aansluiten. Personal favourite “Lot en de Walvis” is bezig met het weren van wegwerpplastics van hun terras. Goed bezig dus! Café Restaurant Logica, Brasserie de Poort en Restaurant Tanoor geven aan al helemaal wegwerpplastic vrij te zijn! Op de website van Plasticvrij Terras kan je zien welke horecazaken nog meer single-use plastic vrij zijn/bezig zijn om single-use plastic vrij te worden.

Geplaatst op 28 May 2021, om 12:48

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon