DOE MEE AAN DE STRIJD TEGEN FASHION WASTE!

DOE MEE AAN DE STRIJD TEGEN FASHION WASTE!

DOE MEE AAN DE STRIJD TEGEN FASHION WASTE!

DOE MEE AAN DE STRIJD TEGEN FASHION WASTE!

De mode-industrie is een groot zorgenkind voor het milieu. We kopen te veel kleding en gooien het te snel weg. Dit is ten eerste zonde en ook nog eens heel slecht voor het milieu. Tijd om hier verandering in te brengen en je ecologische voetafdruk te verminderen!

Nederland scoort ten opzichte van andere Europese landen relatief goed als het gaat om kledingverspilling, maar toch valt er nog veel winst te behalen! Gemiddeld gooien we maar liefst zes kilo kleding per persoon, per jaar weg. Doordat we zoveel kleding weggooien en door de manier waarop het geproduceerd wordt, is de kledingindustrie verantwoordelijk voor zo’n tien procent van de totale CO2-uitstoot. Dit is meer dan de uitstoot van alle internationale luchtvaart én het transport over zee bij elkaar!

Ecover roept daarom iedereen op om kleding langer te dragen. Want door je kleding minstens 1 jaar langer te dragen vermindert de impact op afval, CO2 en water met maar liefst 20-30% per kledingstuk. Veel impact voor weinig moeite!

TIPS OM DUURZAMER MET JE KLEDING OM TE GAAN

Was minder én kouder

De mode-industrie is de op één na grootste gebruiker van water ter wereld. Elke wasbeurt kost water en gebruikt energie. Door je kleding minder vaak te wassen én de temperatuur op 30 graden te zetten, kun je jouw milieu-impact makkelijk verminderen.
Verwijder vlekken in de douchePak vlekken hardhandig aan maar laat het hele stuk niet boeten voor die ene vlek: Fris je kleren op onder een straal in de douche en vermijd een overbodige wasbeurt.
Kies voor kwaliteit boven kwantiteit Ga voor tijdloos en beperk je garderobe per seizoen tot slechts een paar kledingstukken. Investeer in degelijke stukken, voorkom impulsaankopen en laat fast fashion links liggen.

Laat synthetisch links liggen Omdat synthetische stoffen bij elke wasbeurt plastic verliezen in de vorm van microvezels, kun je dit soort kleding beter niet kopen. Ga dus voor natuurlijke materialen als biologisch katoen, linnen of wol wanneer je kledingstukken uitkiest.

Ga voor tweedehands Je boekt al winst door vaker tweedehands kleding te kopen en de kleding waar je op uitgekeken bent te verkopen of weg te geven.

Voor meer handige tips check de website van Ecover!

Geplaatst op 21 May 2021, om 09:01

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon