De Nationale Bijentelling

De Nationale Bijentelling

De Nationale Bijentelling

De Nationale Bijentelling

Aankomend weekend is het zover: de Nationale Bijentelling. Daarmee kunnen we zien hoe het gaat met de bij in Nederland en dat is erg belangrijk! Wilde bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening: 80% van onze eetbare gewassen is voor de bestuiving afhankelijk van bijen en andere insecten. Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn.

De Nationale Bijentelling is een jaarlijks terugkerend onderzoek. Dit onderzoek is hard nodig, want van de 358 soorten wilde bijen in Nederland is de helft bedreigd.

Meedoen is eenvoudig! Neem dit weekend een half uurtje de tijd om mee te tellen in de tuin, op het balkon of een andere “groene” plek in de buurt. Ook als je niet veel van bijen weet kan je gewoon meedoen! Bekijk alvast het bijengidsje zodat je de verschillende bijen kunt herkennen. Op het telformulier kun je jouw telling bijhouden.

Wat kun je nog meer doen?

Bijen zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Naast de Nationale Bijentelling zijn er nog veel manieren om biodiversiteit te onderzoeken en herstellen! Alles wat jij in je eigen achtertuin of op je balkon doet, helpt mee. Doe de biodiversiteitswijzer en kom er achter wat jij nog meer kunt doen om grijs groener te maken!

Leuke cadeautip!

Helaas zorgt corona er nog steeds voor dat we minder/niet bij familie en vrienden op bezoek kunnen. Het is daarom nu belangrijker dan ooit om iemand te laten weten dat je aan hem/haar denkt! Misschien is dit weekend wel het perfecte moment voor een bij-zonder cadeautje om iemand op te vrolijken. Wij hebben voor jullie alvast iets leuks uitgezocht om jullie en jullie naasten in ‘the spirit’ te krijgen voor de Nationale Bijentelling.

Geplaatst op 16 Apr 2021, om 15:46

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon