Duurzame inspiratie door films/boeken

Duurzame inspiratie door films/boeken

Duurzame inspiratie door films/boeken

Duurzame inspiratie door films/boeken

Heb je wel eens een film gezien of een boek gelezen waardoor je opeens op een hele andere manier naar de wereld en de mensen om je heen ging kijken? Films/documentaires laten je letterlijk zien wat de impact is van je gedrag. Of wat er mogelijk is door je gedrag te veranderen. Laat je inspireren door een film of boek uit onze lijst.

FILMS

Down to earth - Netflix Dit is een leuke serie om mee te beginnen, als je nog niet zo heel bewust met duurzaam leven bezig bent. Een luchtige en laagdrempelige serie die makkelijk wegkijkt. Er wordt in de docu gezocht naar verschillende initiatieven over de hele wereld die kunnen bijdragen aan een eco-lifestyle.
De prijsvechter - NPO Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel te koop, voor zo weinig geld. De verleiding van de goedkope spulletjes is niet te weerstaan. Prijsvechters als Action, Big Bazar en Flying Tiger doen dan ook goede zaken. Maar steeds vaker knaagt er iets bij de kassa. Hoe komen al die spullen eigenlijk zo goedkoop in het schap. En tegen welke prijs? Zijn we van de consumptiemaatschappij in de wegwerpmaatschappij terechtgekomen?

The True Cost - Netflix

De documentaire The True Cost laat de invloed van de fast fashion industrie op mens en
milieu zien. Niet alleen wordt zichtbaar gemaakt onder welke omstandigheden onze kleding
wordt geproduceerd – ook de effecten op het milieu door bijvoorbeeld chemicaliën en pesticiden worden uitgelegd. Aanrader!
Forks over Knives - NetflixForks over Knives is een mega beroemde film die voor heel veel mensen een eye-opener is geweest. Het gaat over onze Westerse voedsel- industrie en over wat er allemaal gebeurt met ons eten voordat het bij ons op het bord belandt.

A Life on our Planet – Netflix

In deze documentaire staat David Attenborough voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. De film gaat over de grootste uitdaging voor het leven op aarde op dit moment en laat zien wat we aan natuur hebben verloren in de tijdspanne van een mensenleven. De urgente natuurdocumentaire is kortom een relaas over de impact van de mens op de natuur. Attenborough biedt echter ook een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. Een must see!

Seaspiracy – Netflix

Deze nieuwe Netflix-docu gaat in op de destructieve kant van de manier waarop we met onze oceanen omgaan. Overbevissing, piraterij, plastic vervuiling en zelfs slavernij komen aan bod.

De kracht van de kringloopwinkel – NPO

Serie over de kracht van de kringloopwinkel. Met speciale aandacht voor de kunst van het upcyclen: het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen. Naast de spullen krijgen ook de medewerkers vaak een tweede kans in de kringloopwinkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven. Regisseur Frank Wiering laat zien dat de menselijke veerkracht, gevoed met humor, tolerantie en trouw, bijna grenzeloos is.

BOEKEN

Een leven zonder afval – Emily-Jane Townley

In Leven zonder afval werkt Emily in 10 stappen toe naar een ‘minimal waste lifestyle’. Aan bod komen o.a. de dagelijkse boodschappen, kleding, persoonlijke verzorging, tot huishouding, feestjes en meer. Ze haalt haar inspiratie uit haar eigen leven en post op haar website levenzonderafval.com. Door haar praktische tips en positieve aanpak heb je binnen no time minder afval en draag je bij aan een gezonde planeet voor iedereen

Het Zero Waste Project – Nicky Kroon

Denk je bewust te leven maar erger je je aan de hoeveelheid (plastic) afval en rommel die je om je heen verzamelt? Dan is dit boek wat voor jou! Het is een heerlijk inspirerend boek, vol tips om bewuster te leven.

De verborgen impact – Babette Porcelijn

Dit boek geeft inzicht in onze impact op de planeet. Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en hij is groter dan we denken. Als je weet waar de grootste problemen zitten, kun je pas echt effectief verduurzamen. De verborgen impact geeft inzicht en biedt houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve impact.

Weg ermee – Dennis Storm

Weg ermee is een persoonlijk en inspirerend boek dat je aan het denken zet over wat je écht nodig hebt. En dat je leert hoe je ook zonder een heleboel dingen kan, zodat je net als Dennis de schoonheid van minimalisme kunt ontdekken.

Als gezond verstand koning was – Dennis Storm

In Als gezond verstand koning was geeft Dennis in zijn inmiddels bekende inspirerende schrijfstijl niet alleen heel veel informatie over de huidige staat van onze aarde, duurzaamheid en minimalisme, maar het is tegelijk een positief pleidooi om eens anders naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. En vooral om, tegen de gevestigde consumptiemaatschappij in, je gezonde verstand te blijven gebruiken en een groene revolutie te ontketenen.

Vegan Vibes – Lisa Steltenpool

'Het meest complete boek over hoe plantaardig eten je leven én de wereld verbetert'. In het boek lees je waarom plantaardig eten zo goed is voor jou en de wereld en daarnaast ook nog lekkere eenvoudige recepten.

De capsulegarderobe – Leoni Huisman

Wil je ’s ochtends snel weten wat je aandoet? Heb je een kast vol kleren maar niets om aan te trekken? Vind je het moeilijk om iets weg te doen? Koop je vaak iets wat je achteraf niet draagt? Of wil je graag duurzamer leven? Wat jouw situatie ook is, in alle gevallen gaat De capsulegarderobe je aan een opgeruimde kast helpen met een garderobe op maat.

Geplaatst op 9 Apr 2021, om 16:57

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon