Dierlijke slachtoffers van corona-afval

Dierlijke slachtoffers van corona-afval

Dierlijke slachtoffers van corona-afval

Dierlijke slachtoffers van corona-afval

Twee weken geleden was de Nationale Opschoondag, hét moment voor mensen om samen in actie te komen voor een omgeving zonder zwerfafval. Er sterven namelijk vele dieren door zwerfafval.

De corona epidemie heeft corona-afval met zich meegenomen. Op straat liggen met name veel wegwerpmondkapjes te zwerven. Deze mondkapjes zijn erg gevaarlijk voor veel verschillende diersoorten! Ze raken er in verstrikt of stikken erin.

De twee Leidse biologen Liselotte Rambonnet en Auke-Florian Hiemstra zijn een onderzoek gestart naar dierlijke slachtoffers van corona-afval. Via de website, Covidlitter.com, willen zij voorbeelden verzamelen van dierlijke slachtoffers van corona-afval. Iedereen kan daar incidenten doorgeven. Om zo een beeld te creëren van dit wereldwijde probleem.

Om meer dierlijke coronaslachtoffers te voorkomen, roepen de onderzoekers op vooral geen wegwerpmondkapjes te gebruiken. Elke maand worden er wereldwijd bijna 130 miljard mondkapjes geproduceerd, zeggen de onderzoekers. "Zo'n kapje is erg goedkoop, waardoor mensen het ook niet erg vinden als ze zo'n kapje verliezen", zegt Hiemstra. "Maar al die kapjes bij elkaar leveren een enorme berg plastic op. Het is ironisch: wat ons beschermt, is voor de natuur om ons heen een groot probleem. Dus pas op je mondkapje en gebruik het liefst een herbruikbaar exemplaar."

Wil je meer doen? Meld je dan aan voor een gracht clean-up sessie! Of maak eens wat vaker je buurt schoon, daar heb je geen Nationale Opschoondag voor nodig. Wij hebben ons al opgegeven voor een gracht clean-up sessie!

Geplaatst op 2 Apr 2021, om 09:32

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon