De Waterschijf

De Waterschijf

De Waterschijf

De Waterschijf

Grond- en drinkwater is inmiddels zo vanzelfsprekend geworden, dat we ons bijna niet kunnen voorstellen dat we ooit zonder komen te zitten.

Het heeft in de afgelopen periode november-januari regelmatig langdurig en soms stevig geregend. Ook de sneeuwpret in februari heeft gelukkig veel bijgedragen aan het tegengaan van het grondwatertekort.

Toch hebben we in bepaalde delen van Nederland nóg meer neerslag nodig om de tekorten van de afgelopen jaren aan te vullen. En met het voorjaar en de zomer voor de deur kunnen we ons maar beter goed voorbereiden op een nieuwe waterschaarste.

De Waterschappen in Nederland hebben uiteindelijk maar 30% van het water in beheer. Daarom werken agrariërs, bedrijven en natuurorganisaties samen om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Maar ook wij zijn belangrijk bij het tegengaan van klimaatverandering en bijkomende effecten zoals watertekorten. Wij kunnen misschien slechts een kleine bijdrage leveren, maar vele kleine beetjes samen geven een groot effect.

De Waterschijf van Vijf

Waterschap De Dommel introduceert de Waterschijf van Vijf: bewuster omgaan met water.

Hoe ga ik om met water in de tuin? Kan ik water besparen tijdens het wassen? Wat mag er wel en niet in het toilet? De Waterschijf staat boordevol met weetjes en tips om bewuster om te gaan met water. Een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving is daarmee voor iedereen binnen handbereik! Kijk wat jij kan doen om het bewuster om te gaan met water.


Waterschijf

Geplaatst op 26 Mar 2021, om 10:14

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon