​Duurzaamheid USC

​Duurzaamheid USC

​Duurzaamheid USC

​Duurzaamheid USC

Didi van Berge Henegouwen en Mark Siezenga zijn de duurzaamheidcoördinatoren van het USC. Zij zijn verantwoordelijk voor duurzame initiatieven binnen het USC. In 2019 hebben zij samen het Plogging & Opruimactie Bio Science Park event opgezet. Daarnaast bekijken zij naar verduurzaming binnen het USC. Dit jaar zijn ze begonnen met het delen van duurzame tips via social media.

Didi van Berge Henegouwen

Sinds oktober 2018 ben ik naast mijn functie als back-office medewerker, duurzaamheidscoördinator van het USC. In het dagelijkse leven ben ik veel met duurzaamheid bezig. Ik zet mij regelmatig in voor het goede doel. In 2019 heb ik samen met mijn vriend geld ingezameld voor de WWF Sea Swim. Daarnaast probeer ik zo duurzaam mogelijk boodschappen te doen. Ik let op de volgende dingen: biologisch, seizoensgebonden, niet te veel, producten die anders worden weggegooid. Ook probeer ik mijn familie en vrienden bewuster te maken.

Wij zijn vanuit het USC vooral bezig met het creëren van bewustwording en betrokkenheid bij onze sporters. Met onze wekelijkse berichten op social media willen we onze sporters motiveren tot een duurzamere levensstijl. Hopelijk kunnen we in de loop van het jaar weer activiteiten organiseren zoals het Plogging & Opruimactie Bio Science Park event van 2019.

Mark Siezenga

Ik ben sinds het begin van 2018 duurzaamheidscoördinator van het USC. Naast mijn werk als ICT ondersteuner en Front-Office medewerker zet ik mij met veel enthousiasme voor een duurzamer leven in.

Zo ben ik momenteel bezig met het verduurzamen van het huis. Zonnepanelen, rolluiken en extra isolatie van de muren zijn allerlei duurzame veranderingen om ons huis zo dicht mogelijk bij energielabel A te krijgen. Ook met kleinere dingen zoals het scheiden van afval en boodschappen doen via de app “Too Good To Go” kunnen we een klein maar belangrijk verschil maken.

Vanwege Corona proberen we iedereen zo veel mogelijk via social media te bereiken met ideeën en nieuws op duurzaam gebied. Maar zodra het mogelijk is, zullen we ook meer buiten activiteiten op zoeken of organiseren. Zo zullen we bijvoorbeeld eind maart in Leiden mee gaan helpen met het plastic opruimen door de grachten. Een ideale gelegenheid om ook mijn sportieve kant te combineren met deze taak. Mochten jullie ook leuke ideeën of suggesties hebben, laat het ons weten! Wie weet kunnen we samen Leiden en omgeving ietsje duurzamer maken.

Geplaatst op 11 Feb 2021, om 12:46

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon