USC Healthy & Delicious Breakfast Challenge: de winnaars!

USC Healthy & Delicious Breakfast Challenge: de winnaars!

USC Healthy & Delicious Breakfast Challenge: de winnaars!

USC Healthy & Delicious Breakfast Challenge: de winnaars!

Voor de USC Healthy & Delicious Breakfast Challenge vroegen we onze sporters hun meest favoriete ontbijt op te sturen (sorry, chocoladecroissants uitgesloten). Gezond dus, op basis van hun ingrediënten en een goede balans tussen macro- en micronutriënten: macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten en vetten en micronutriënten zijn vitamines en mineralen. Naast gezond moesten de recepten natuurlijk óók lekker zijn.

Onze fitnesscoördinator heeft twee winnende recepten gekozen en natuurlijk ook zelf nagemaakt om te testen of ze ook daadwerkelijk lekker waren. En de winnaars zijn geworden….

Jacoliene en Hester. Gefeliciteerd beiden! Jullie winnen allebei een USC-sporttas.

Hier de 2 winnende recepten:

Jacolienes yoghurtbowl

Het recept van Jacoliene is uitgekozen omdat het een goede hoeveelheid complexe koolhydraten (haver), vezels (haver/fruit), gezonde vetten (noten), vitamines (in alle ingrediënten) en mineralen (zoals kalium uit bananen) bevat, en een flinke hoeveelheid proteïne (Griekse yoghurt, wat haver). Dit recept is niet alleen lekker, maar ook hartstikke eenvoudig om te maken. En je kunt sommige ingrediënten naar smaak uitwisselen: vervang de halve appel bijvoorbeeld voor gemengde bessen of een kiwi.

Ingrediënten

Griekse yoghurt (ongeveer 200-300 gram)

2 eetlepels haver

2 eetlepels gemengde ongezouten noten

½ banaan

½ appel

Uitleg

Giet de yoghurt in een kom. Snijd de appel in kleine stukjes en de banaan in dunne plakjes en leg ze samen met alle andere ingrediënten erop.

Hesters Golden Milk Smoothie

Perfect voor liefhebbers van een veganistische leefstijl. Deze trok zeker de aandacht vanwege originele mix van ingrediënten. Allereerst zit deze smoothie boordevol vitamines (A, C, B2, B6) en mineralen (calcium, kalium, magnesium, koper, kalium, zink, ijzer), afkomstig uit alle ingrediënten. Mango bevat naast vitamine C een goede hoeveelheid koolhydraten en vezels. En ook lijnzaad is een geweldige bron van vezels: 1 eetlepel levert ongeveer 3 gram! Lijnzaad bevat daarnaast ook gezonde vetten en een beetje proteïne. Kaneel en gember zitten weer vol antioxidanten: ze beschermen je cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Daarnaast was Zella aangenaam verrast door de frisse en licht zoete smaak van deze Golden Milk Smoothie. Dus stap uit je comfortzone en probeer dit ontbijtje eens!

Ingrediënten

150 gram bevroren mango

2 stengels bleekselderij

¼ courgette

1 el gebroken lijnzaad

1 tl geraspte verse gember

1 theelepel kurkumapoeder

½ theelepel kaneelpoeder

Snufje zwarte peper

100 ml amandelmelk

100 ml kokosmelk

Uitleg

Mix alle ingrediënten tot een heerlijke smoothie ;-)

Bedankt voor de inspiratie,

Zella van der Toorn Vrijthoff

Team Fitness, USC Leiden

Geplaatst op 8 Feb 2021, om 12:26

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon