Streek-/seizoensproducten

Streek-/seizoensproducten

Streek-/seizoensproducten

Streek-/seizoensproducten

Vorige week hebben wij jullie uitgedaagd met onze USC duurzaamheidschallenge. Deze keer zoomen wij in op het kopen van streek-/seizoensproducten. Pak je fiets en maak een gezellig tochtje naar de lokale boer of indoor volkstuin.

Tegenwoordig kunnen we groenten, fruit en ander voedsel laten groeien en produceren waar en wanneer we willen. We kunnen dus het hele jaar door allerlei voedsel eten dat eigenlijk van oorsprong niet in die tijd van het jaar zou groeien of geoogst zou worden. Deze genetische modificatie kost een hoop extra energie en het is daarom niet erg duurzaam. Daar komt bij dat dit ook niet erg gezond voor ons is.

Daarnaast maken de producten vaak een jaloersmakende wereldreis voordat het bij de groothandel ligt. Wanneer je vooral kookt met streek-/seizoensproducten ben je direct een stuk duurzamer bezig! Dit zijn namelijk producten die op dat moment op een natuurlijke manier groeien en geoogst worden en uit de buurt komen, wat een hoop brandstof en energie scheelt.

Maar waar koop je nou die streek-/seizoensproducten? Onderstaand hebben we er een aantal streekwinkels voor jullie opgeschreven in combinatie met een leuk fietsrondje:

Bloeiend LandlustGnephoek 44, Alphen aan den RijnBikkelroute
Boer en GoedGroene Hartplein 4, ZoeterwoudeChange of scenery route
Gezonder GroenKanaalpad Noord West 1, RijnsburgUitwaairoute

Ook leuk is Uit Veluwe, heerlijke producten direct van de boer uit de Veluwe bij jou thuisbezorgd!

Geplaatst op 22 Jan 2021, om 16:16

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon