versoepeling coronamaatregelen usc

versoepeling coronamaatregelen usc

versoepeling coronamaatregelen usc

vanaf donderdag 19 november

versoepeling coronamaatregelen usc

In de persconferentie van dinsdag 17 november werd duidelijk dat het extra pakket maatregelen dat twee weken geleden werd ingevoerd per donderdag 19 november komt te vervallen. Dat is ontzettend goed nieuws! Dit betekent namelijk dat we aanstaande donderdag weer kunnen starten met het geven van groepslessen op locatie en dat de zwembaden donderdag weer open gaan.

Ter verduidelijking: we gaan dus terug naar de situatie van twee weken geleden. Hieronder vind je een overzicht van alle regels die per donderdag 19 november geldig zijn voor het Universitair Sportcentrum Leiden en Den Haag.

Algemeen

  • Groepslessen binnensporten zijn weer toegestaan, zolang het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Voor binnensporten zijn weer max. 30 personen toegestaan per zelfstandige ruimte. Dus maximaal 30 mensen in de groepslessen, indien de 1.5m afstand gehanteerd kan worden.
  • Alle kleedkamers/douches op onze locaties blijven gesloten.
  • Het online lesrooster (IG TV en Teams) komt per donderdag 19 november te vervallen.

Horeca

Onze horeca blijft onveranderd dicht.

Kleedkamers en lockers

De kleedkamers blijven voor onbepaalde tijd gesloten op al onze locaties. Sporters kunnen eventuele tassen mee de zaal en/of fitness innemen. De lockers in de gang van het USC blijven beschikbaar. Wel vragen we iedereen zoveel mogelijk omgekleed op locatie te arriveren, zodat we opstoppingen bij de lockers voorkomen.

Vertrek via nooduitgangen
Ben je klaar met sporten en heb je geen spullen in een locker gelegd, verlaat de zaal dan direct via de nooduitgangen van de zaal waar je hebt gesport. Zo voorkomen we dat er te veel mensen op de gangen aanwezig zijn op hetzelfde moment.

Inschrijfregels groepslessen en fitness

Alle inschrijfregels voor groepslessen en fitness staan overzichtelijk vermeld op https://www.uscleiden.nl/sport/inschrijvingsregels.html. Zoals je daar kunt zien blijven de inschrijftijden onveranderd (vanaf 21.00 uur voor de volgende dag voor locaties Leiden, vanaf 22.00 uur voor de volgende dag voor locatie Den Haag).
Daarbij willen nogmaals melden dat je je voor de start van een les zelf moet inchecken met behulp van een QR-code die bij de ingang van de betreffende zaal hangt. Dit kan max. 10 minuten voor de start van een les. Dit geldt ook voor de cardiofitness USC beneden. Voor trainingen in fitness USC boven Plex-Fit en The Buzz is dit niet nodig: de registratie gaat dan via het toegangspoortje. Daar kan je max. 5 minuten voor de start van je training naar binnen.

Fitness

Voor het USC-hoofdgebouw geldt: de fitnesstijdsblokken blijven onveranderd. Ook blijft de cardiofitness beneden voorlopig bestaan.

Voor Plex-Fit geldt: aan de circuittrainingen kunnen weer 8 mensen deelnemen op de standaard tijden. Verder geen wijzigingen.

Voor The Buzz geldt: groepslessen gaan weer door in de Round Dance en aan HIIT kunnen weer 5 mensen deelnemen. Daar zijn de HIIT-tijden als volgt: 8.10-9.10 u en 19.40-20.40 u van maandag t/m vrijdag en 13.30-14.30 in het weekend.

Contactsporten

Alle groepslessen waar normaliter contact bij is (vechtsporten, partnerdans etc.) kunnen nog altijd niet in hun oorspronkelijke vorm doorgaan. Dit betekent dat voor boksen, karate, salsa, bachata, zouk, stijldansen en polefitness nog steeds alternatieve trainingen worden gegeven. De trainingen jiu jitsu en kickboksen blijven geannuleerd.

Vrij sporten binnen

Vrij sporten binnen is toegestaan, binnen de geldende regels. Reserveren voor binnensport is alleen per mail mogelijk (reserveren@usc.leidenuniv.nl). Vrij sporten voor contactsporten binnen is niet toegestaan. Geen (zaal)voetbal of volleybal. Basketbal met meer dan 1 persoon is niet toegestaan, tenzij het om specifieke (schot)trainingen gaan die op 1.5m afstand van elkaar kunnen worden gedaan. Badminton is alleen mogelijk in singles en dubbelen is dus niet toegestaan. Voor budosporten geldt dat men een zaal mag reserveren mits men zich aan de 1.5m afstand houdt. Partnerdansen zijn alleen toegestaan als de dansers 1.5m afstand houden van elkaar.

De afgelopen tijd zijn veel zalen leeg blijven staan, vooral overdag. Heb je interesse in het afhuren van een zaal voor eigen gebruik, mail ons vooral.

Vrij sporten buiten

Alleen vrij tennis is toegestaan. Alle andere vrije sporten buiten zijn niet toegestaan. Wij kiezen hiervoor omdat onze andere buitensporten allemaal contactsporten zijn en we geen continu toezicht kunnen houden op de sportvelden. Voor tennis geldt: maximaal 4 spelers per baan.

Gewijzigde openingstijden

Het USC sluit op alle zaterdagen tot aan het einde van dit jaar om 18.00 uur in plaats van 20.30 uur. Starttijd sport in het weekend is 8.30 uur, eindtijd sport in het weekend is 17.40 uur.

Mondkapjes

De mondkapjesplicht blijft onveranderd gelden.

Overige

Aanvullende informatie over de coronamaatregelen met betrekking tot sport vanuit Rijksoverheid vind je hier https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavir... en hier https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven.

Afsluitend

Wij als team hopen dat iedereen zich nog steeds netjes aan de regels blijft houden, zodat iedereen zich veilig voelt om bij ons te komen sporten. Zorg goed voor jezelf, blijf gezond en tot snel!

Geplaatst op 18 Nov 2020, om 16:15

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon