Aanscherping coronamaatregelen USC

Aanscherping coronamaatregelen USC

Aanscherping coronamaatregelen USC

vanaf woensdag 14 oktober 2020 om 22.00 uur

Aanscherping coronamaatregelen USC

Met de aanscherping van de maatregelen zullen er op de locaties van het Universitair Sportcentrum in Leiden en Den Haag een aantal aanpassingen worden doorgevoerd.

Concreet voor het Universitair Sportcentrum Leiden en Den Haag geldt:

  • Alle competities zijn stilgelegd.
  • Alle overige wedstrijden en toernooien zijn niet meer mogelijk.
  • Alle kleedkamers/douches op onze locaties worden gesloten.
  • Groepslessen binnensporten zijn alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Voor binnensporten zijn maximaal 30 personen toegestaan per zelfstandige ruimte. Dus maximaal 30 mensen in de groepslessen, indien de 1.5m afstand gehanteerd kan worden.
  • De verenigingssporters worden via de besturen van hun vereniging geïnformeerd over de trainingen.

Horeca

Onze horeca blijft onveranderd dicht.

Kleedkamers

Met de nieuwe maatregelen zullen vanaf 14 oktober 22.00 uur de kleedkamers voor onbepaalde tijd worden gesloten op al onze locaties. Sporters kunnen eventuele tassen mee de zaal en/of fitness innemen. De lockers in de gang van het USC blijven beschikbaar.

Fitness en spinning

Voor onze fitnessruimtes en spinningzaal worden geen aangepaste maatregelen doorgevoerd, dit is in de huidige vorm nog steeds mogelijk.

Competities, wedstrijden en toernooien

Het is niet meer mogelijk toernooien of competities te organiseren. Hierdoor komen ook alle competities die nog in het verschiet lagen tijdelijk te vervallen. Daarnaast zijn ook alle overige wedstrijden en toernooien officieel afgelast.

Sporten op 1,5 meter afstand en maximaal 30 mensen per ruimte voor individuele sporten

Alle groepslessen waar normaliter contact bij is (vechtsporten, partnerdans etc.) kunnen niet meer in hun huidige vorm doorgaan. Ook deze sporten zijn uitsluitend mogelijk als de 1,5 meter afstand gegarandeerd kan worden. Om deze reden is besloten voor de volgende sporten alternatieve trainingen te geven: boksen, karate, salsa, bachata, zouk, stijldansen en polefitness. De trainingen jiu jitsu en kickboksen worden geannuleerd.

Dit betekent daarnaast dus ook dat onze maximum groepsgrootte in de overige lessen bijgesteld gaat worden naar 30. Let op: dit kan betekenen dat je reservering van deze week wellicht geannuleerd gaat worden in onze app. We nemen hierover contact met je op.

Vrij sporten binnen

Vrij sporten binnen is toegestaan, binnen de geldende regels. Reserveren voor binnensport is alleen per mail mogelijk (reserveren@usc.leidenuniv.nl). Vrij sporten voor contactsporten binnen is niet toegestaan. Geen (zaal)voetbal of volleybal. Basketbal met meer dan 1 persoon is niet toegestaan, tenzij het om specifieke (schot)trainingen gaan die op 1.5m afstand van elkaar kunnen worden gedaan. Badminton is alleen mogelijk in singles en dubbelen is dus niet toegestaan. Voor budosporten geldt dat men een zaal mag reserveren mits men zich aan de 1.5m afstand houdt. Partnerdansen zijn alleen toegestaan als de dansers 1.5m afstand houden van elkaar.

Vrij sporten buiten

Alleen vrij tennis is toegestaan. Alle andere vrije sporten buiten zijn niet toegestaan. Wij kiezen hiervoor omdat onze andere buitensporten allemaal contactsporten zijn en we geen continu toezicht kunnen houden op de sportvelden. Voor tennis geldt: maximaal 4 spelers per baan.

Gewijzigde openingstijden

Het USC sluit op zaterdagen 17/10, 24/10, 31/10 en 7/11 om 18.00 uur in plaats van 20.30 uur. Einde sport om 17.30 uur.

Mondkapjes

Met ingang van 15 oktober 7.00u stelt de Universiteit Leiden het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen die zich in onze gebouwen bevindt.

De stelregel is: als je staat/loopt, draag je een mondkapje, als je zit mag deze af.

Deze verplichting geldt voor iedereen: studenten, docenten, onderzoekers en andere medewerkers die in onze gebouwen zijn, en ook voor bezoekers.

In lijn met de landelijke maatregelen is het tijdens het sporten niet nodig om een mondkapje te dragen.

Overige

Aanvullende informatie over de coronamaatregelen met betrekking tot sport vanuit Rijksoverheid vind je hier:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport en hier https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Afsluitend

Het USC hoopt dat iedereen zich aan de regels houdt zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we uit deze nare situatie komen en weer zonder beperkingen kunnen sporten.

Team USC

Geplaatst op 14 Oct 2020, om 17:00

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon