Fietsen en bewegen

Fietsen en bewegen

Fietsen en bewegen

10 'sportieve' facts die je nog niet wist over fietsen

Fietsen en bewegen

Dat fietsen gezond voor je is weten de meeste mensen wel, maar waarom precies? En welke voordelen levert regelmatig fietsen je op?

#1: Goed voor je geestelijke gesteldheid

Mensen die veel fietsen zijn gemiddeld genomen gelukkiger. Daarbij is fietsen goed voor je humeur, dit komt doordat er allerlei stofjes in je lichaam vrijkomen welke je een goed gevoel geven. Door te fietsen in de buitenlucht heb je tijd om na te denken. Zeker in deze tijd, waarbij iedereen steeds drukker is, kan een moment om rustig na te kunnen denken geen kwaad.

#2: Je valt er sneller door af

Door het verbranden van meer calorieën dan je binnen krijgt val je af, dus door te fietsen kun je het afvallen makkelijker maken doordat je calorieën verbrandt. Hoe intensiever je fietst hoe meer calorieën je verbruikt.

Ben je op zoek naar een betaalbare fiets van goede kwaliteit? Bekijk dan deze Popal fietsen op Fietsenopfietsen.nl.

#3: Een betere conditie

Fietsen is een goede manier om conditie op te bouwen, en je bent intensiever bezig dan tijdens wandelen. Ook bouw je spieren op, en heb je meer spieren dan verbruik je gedurende de dag ook meer calorieën.

#4: Beter voor je lichaam dan hardlopen

Hardlopen is zwaar voor je lichaam met grote kans op blessures. Stap je één keer verkeerd dan kun je bij hardlopen een nare blessure oplopen. Bij fietsen is de kans op blessures stukken kleiner doordat je je lichaam minder belast.

#5: Beter slapen dankzij fietsen

Fietsen zorgt er, net als andere vormen van beweging, voor dat je beter slaapt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig bewegen een veel beter slaap ritme hebben en ook minder slaap nodig hebben.

#6: Reactievermogen

Doordat je je door het verkeer moet navigeren en ook op andere weggebruikers moet letten verbeter je jouw reactievermogen. Je leert om goed op te letten en tegelijkertijd te remmen en te sturen. Soms moet je je door lastige situaties manoeuvreren.

#7: Een beter afweersysteem

Regelmatig fietsen is goed voor je afweersysteem. Dit zorgt er niet alleen voor dat je veel minder snel ziek wordt, maar ook dat wanneer je ziek bent je lichaam veel sneller hersteld. Niet gek dus dat mensen die regelmatig fietsen een stuk gezonder zijn dan mensen die minder bewegen.

#8: Preventief tegen allerlei ziekten

Fietsen werkt ook preventief tegen allerlei ziekten. Je krijgt dus niet alleen een sterker afweersysteem maar je voorkomt ook allerlei ernstige aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Zie ook dit artikel van Fietsersbond.nl.

#9: Blijf in vorm voor andere sporten

Door conditie op te bouwen met fietsen presteer je ook beter tijdens het uitoefenen van andere sporten. Ga elke dag met de fiets naar het werk en je zult zien dat je bij andere sporten veel beter gaat presteren.

#10: Fietsen is verslavend

Door regelmatig te fietsen ga je automatisch meer fietsen. Je hebt dus door regelmatig te fietsen een positieve gewoonte. Niet voor niets gebruiken mensen fietsen om van andere verslavingen af te komen, het werkt!

Deze voordelen van fietsen zijn pas het begin, er zijn namelijk wel honderden voordelen te benoemen. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om vaker de auto te laten staan en de fiets te pakken.

Geplaatst op 4 Mar 2019, om 10:18

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon