​Universiade 2019 Napels

​Universiade 2019 Napels

​Universiade 2019 Napels

​Universiade 2019 Napels

De Zomeruniversiade 2019 vindt van 3 tot 14 juli plaats in Napels, Italië. Dit grootste multisportevenement in de wereld na de Olympische Spelen staat open voor topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs. Het programma bestaat uit atletiek, basketbal, handboogschieten, judo, ritmische gymnastiek, rugby, schermen, schietsport, schoonspringen, taekwondo, tafeltennis, tennis, turnen, voetbal, volleybal, waterpolo, zeilen en zwemmen. De Nederlandse delegatie wordt samengesteld door de Stichting Studentensport Nederland Topsport.

Voorwaarden voor uitzending zijn:

  • Instemming van de verantwoordelijke nationale sportbond op basis van in overleg met SSN Topsport opgestelde resp. op te stellen selectiecriteria.
  • Studerend aan een Hoger Onderwijs instelling of diploma behaald in 2018 of 2019.
  • Op 1 januari 2019 minimaal 17 jaar oud en minder dan 25 jaar oud.

Wanneer de nationale sportbond geen middelen ter beschikking stelt, komen de kosten voor deelname voor eigen rekening. Via de universitaire sportcentra of eigen onderwijsinstellingen kan in veel gevallen een beroep gedaan worden op plaatselijke fondsen. Er moet in ieder geval rekening gehouden worden met de reiskosten, de verblijfskosten van vermoedelijk € 70,- p.p.p.d., de FISU fee van € 20,- p.p. en de ITO fee (kosten wedstrijdleiding afhankelijk van internationale federatie in betreffende sport).

Voor teamsporten is de mogelijkheid om in te schrijven inmiddels voorbij. Ben je geïnteresseerd in deelname aan een van de individuele sporten, dan kun je dat tot 1 april 2019 schriftelijk kenbaar maken aan chef de mission Rob Cuppen (r.cuppen@rsc.ru.nl) , die je van verdere informatie kan voorzien. Voor meer informatie, waaronder het reglement per sport, zie ook https://www.universiade2019napoli.it/?lang=en .

Geplaatst op 21 Feb 2019, om 14:57

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon