​Plogging en opruimactie groot succes!

​Plogging en opruimactie groot succes!

​Plogging en opruimactie groot succes!

​Plogging en opruimactie groot succes!

Afgelopen zaterdag gingen 30 enthousiaste deelnemers op pad om zoveel mogelijk afval op te ruimen in het Bio Science Park. Na een inspirerende presentatie over zwerfafval van Dirk Groot, die zichzelf ‘de Zwerfinator’ noemt, ging iedereen onder winterse omstandigheden aan de slag.

Aan het begin van het nieuwe jaar zijn goede voornemens voor velen vaste prik, zoals het besluit te stoppen met roken of drinken. Bij het USC hadden we dit jaar een ander goed voornemen: meer aandacht voor duurzaamheid. Zo trapten we 2019 af met een duurzaam én sportief evenement: plogging! In samenwerking met The Green Office en de Zwerfinator organiseerden we op zaterdag 12 januari een middag om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen in het Bio Science Park.

Voordat de deelnemers van start gingen, was er eerst een presentatie van de Zwerfinator over zwerfafval en over zijn eigen ervaringen en research m.b.t. het opruimen van afval in zijn eigen buurt. Na zijn inspirerende presentatie werd het startsein gegeven tot actie. De ploggers werkten een route van 3,6 kilometer door het Bio Science Park af, al joggend en afval opruimend dus. Andere deelnemers waren in teams van 4 personen ingedeeld, waarbij elk team een eigen gebied begon op te ruimen. Bewapend met afvalprikker, vuilniszak en een Zwerfie Bingokaart, waarop je verschillende soorten afval kon afstrepen, gingen de teams op pad - op weg naar een volle kaart.

Na een uur zwoegen en hardlopen werd het iedereen duidelijk hoeveel afval er wel niet blijft liggen door de jaren heen: niet alleen klein plastic afval maar ook complete verkeersborden behoorden tot de buit.

De deelnemers werden na hun goede daad beloond in het USC-sportcafé met heerlijke glühwein, warme snacks en erwtensoep. Deelnemers die de Zwerfie Bingokaart vol hadden gekregen, maakten kans op een goodie bag van The Green Office. Het USC verlootte daarnaast een gratis 3 maandenabonnement onder de deelnemers. Alleen maar blije gezichten dus, na afloop van deze middag.

De organisatie bedankt graag alle deelnemers die hebben bijgedragen tot deze succesvolle eerste editie! We hebben een geweldig middag gehad samen en we zullen jullie inzet niet vergeten. Wie weet komt er wel een vervolg op dit initiatief – houd onze website goed in de gaten.

Geplaatst op 23 Jan 2019, om 14:15

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon