​Na 38,5 jaar USC, tijd om tot ziens te zeggen

​Na 38,5 jaar USC, tijd om tot ziens te zeggen

​Na 38,5 jaar USC, tijd om tot ziens te zeggen

Geschreven door Frank Knops

​Na 38,5 jaar USC, tijd om tot ziens te zeggen

Na ruim 25 jaar als fulltime docent bezig te zijn geweest, stapsgewijs gevolgd door ongeveer 13 jaar werken achter de schermen (lesroosters, materiaal en docenten) is het tijd voor verjonging en nieuw elan.

Ik heb genoten van het lesgeven, van het iets kunnen aanleren, van het plezier dat studenten uitstraalden, bijna altijd ook van hun humor, van de prestaties, maar ook zeker zo veel van het stukje vorming dat je mee kon geven.

Na het lesgeven heb ik talloze jonge en soms niet zo jonge docenten mogen begeleiden naar een hoger niveau. En zelden meegemaakt dat de docenten niet vol lof waren over hun lesgroepen en het USC als organisatie. Lonneke Derriks gaat mijn taken overnemen en ik wens haar minstens evenveel plezier en voldoening als ik gehad heb.

In september 1980 begon ik met lesgeven op het USC, toen nog met 2 andere fulltime collega’s en enkel specialisten voor 1 tak van sport. Vooral racket- en balspelen en conditietraining voor dames en conditietraining voor heren. Netjes apart. In een tijd dat ze nog nooit gehoord hadden van bindend studie advies of een maximum aantal jaren dat je mocht studeren. Zaalvoetballers van de middaguren zaten er vaak om 23.00 uur ’s avonds nog, en ook het terras naast de kantine ( nu fitness) zat meestal wel vol.
Nu hebben we 3 locaties voor fitness en sport ,zo’n 120 lesgevers en 10.000 verschillende deelnemers per jaar aan de lessen.
Het afgelopen jaar heb ik nog mogen meedenken over het nieuwe USC dat in januari 2022 naast het huidige USC zou moeten staan. Meer sportzalen, meer verdiepingen, meer uitstraling, een giga fitness , nieuwe sporten en dan uiteindelijke een mooie start met nieuwe materialen.

31 januari is mijn laatste dag in dienst van het USC en kijk ik met veel trots terug op wat er samen met collega’s is gepresteerd en wat we voor studenten hebben kunnen betekenen.

Heel veel plezier met sporten, mooie resultaten en een mooie studententijd.

Frank Knops,

Coördinator sport

Geplaatst op 17 Jan 2019, om 09:48

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon