Universiteit Leiden bouwt nieuw sportcentrum

Universiteit Leiden bouwt nieuw sportcentrum

Universiteit Leiden bouwt nieuw sportcentrum

Universiteit Leiden bouwt nieuw sportcentrum

​Jullie hebben het misschien al gelezen in de media. De Universiteit Leiden heeft ingestemd met de bouw van een nieuw sportcentrum. Het nieuwe USC moet deel gaan uitmaken van het Entreegebied van het BioSciencePark. Dit gebied wordt ontwikkeld tot een levendig verblijfsgebied. De entree van het nieuwe USC moet aan het centrale en groene nieuwe Campusplein komen te liggen, bij een studentenbuurtje met enkele honderden woningen, op een autoluw terrein, winkels en andere voorzieningen nabij de ’schotel’ van de Gorlaeus Laboratoria.Er komen parkeergarages verspreid door het BioSciencePark.

In 2012 werd het USC nog gerenoveerd voor een beperkte levensduur. Deze opknapbeurt loopt nu tegen zijn einde. Ons gebouw kan de groei van de nu ruim 10.700 sporters niet meer aan. Studenten maken graag gebruik van het ruime sportaanbod van het USC. Daarnaast vervult het USC, vooral van vrijdagavond t/m zondag, een sociale rol voor veel internationale studenten die komen sporten en socializen. De huidige fitnessruimte is te klein voor het aantal leden, de groepslessen puilen uit en het binnenklimaat is niet goed.De universiteit wil haast maken met de bouw van een nieuw centrum.

Met de bouw van 8.000 vierkante meter aan binnen-sportfaciliteiten wordt het nieuwe gebouw bijna 2x groter dan het nu is. Het plan is om de fitness ruim uit te breiden. Niet alleen om onze (student)sporters te faciliteren maar ook om bedrijfssporters uit het BioSciencePark te laten bijdragen aan de exploitatie van het USC. Er komt een grote sporthal die aan huidige normen voldoet, een kleinere sporthal en natuurlijk kleinere sportzalen en yogaruimte voor de groepslessen. De wens is ook om in het gebouw een klimwand en squashbanen te realiseren.
De nieuwbouw moet plaats vinden zonder de sportprogrammering en tentamenfaciliteiten te verstoren.

We houden onze sporters, verenigingen, docenten en medewerkers op de hoogte door in de toekomst informatiebijeenkomsten te organiseren over de status en plannen. En natuurlijk houden we je via de nieuwsbrief op de hoogte.

We blijven ons aanbod en de faciliteiten verbeteren voor jullie. Achieve more through sport!

Geplaatst op 29 Mar 2018, om 12:35

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon