10 redenen om aan krachttraining te doen

10 redenen om aan krachttraining te doen

10 redenen om aan krachttraining te doen

10 redenen om aan krachttraining te doen

Dat je van krachttraining mooi, slank en sterk wordt is alom bekend. Maar wist je dat er maar liefst 10 (!) redenen zijn waarom je jezelf een dienst bewijst als je krachttraining doet in de fitness of een programma volgt als Club Power.

1. Krachttraining is goed voor je humeur. Net als met andere intensieve vormen van sport, maakt je lichaam met krachttraining een gelukshormoon aan, endorfine. Die blijven ca. 1.5 tot 2 dagen in je lichaam en zorgen ervoor dat je jezelf op een natuurlijke manier goed voelt!

2. Van krachttraining word je sterker en krijg je een mooi, strak lichaam.

3. Met de juiste opbouw, dat wil zeggen: met onder meer oefeningen voor sterke buik-, rug- en bekkenbodemspieren, kun je rugklachten bestrijden met krachttraining.

4. Krachttraining met losse gewichten bevordert het coördinatievermogen en vermindert daarmee de kans op vallen.

5. Krachttraining stimuleert het de aanmaak van nieuwe (bot)- cellen en blijven niet alleen je spieren, maar ook je botten beter in conditie.

6. Aangetoond is dat krachttraining stress reduceert en depressieve klachten vermindert.

7. Je krijgt een positiever gevoel over je eigen lichaam. Krachttraining bevordert het zelfvertrouwen.

8. Krachttraining helpt tegen vroegtijdige veroudering: het stimuleert de aanmaak van groeihormonen in je lichaam waardoor het natuurlijke afbraak- en verouderingsproces vertraagd wordt.

9. Krachttraining is een prima hulpmiddel als je wilt afvallen. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger je stofwisseling-in-rust.   Omdat je stofwisseling in rust grotendeels (!) bepalend is voor de hoeveelheid calorieën die je op een dag verbruikt, is het opbouwen van spiermassa een slimme manier om overtollige kilo’s op den duur bijna ongemerkt te laten verdwijnen. Na duursporten stopt het extra energiegebruik al na een halfuurtje. Na een krachttraining gaat dat nog bijna 48 uur door, omdat je spieren in die periode herstellen en groeien.

10. En last but not least: als je niet wilt afvallen, kun je in combinatie met krachttraining méér eten, of vaker uit eten gaan (als je dat zou willen), zonder aan te komen.

Handig te weten met de zomer in het vooruitzicht!

Geplaatst op 12 Mar 2015, om 10:27

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon